Tips & tricks

Fire & Cane: røget whisky og sød rom mødes i nyt Glenfiddich-eksperiment

Nyt eksperiment fra det skotske destilleri.

Fire & Cane: røget whisky og sød rom mødes i nyt Glenfiddich-eksperiment
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 25. juli 2018

Glenfiddich er ikke bleg for at hoppe med på bølgen af eksperimenter i den ædle destilleringsproces – mens mange mennesker tyer til deres vante flaske whisky, så er der også et marked for yngre kunder, som ønsker lidt mere eksperimenterende kreationer.

Glenfiddich løfter nu sløret for deres Fire & Cane – navnet hentyder til den komplekse kombination af skotsk whisky og sydamerikansk rom (FIRE hentyder til peating-processen, der giver røgsmagen, mens CANE refererer til de sukkerrør, der bruges til at give rom sødme).

Fire & Cane er forsøget på at kombinere den røgede scotch med en sød finish i sydamerikanske rom-fade. Whiskyen er mere røget end deres normale varianter, hvor tørverøget whisky blev blandet sammen med ikke-røget whisky, der begge blev modnet i bourbon-fade. For så til sidst at ligge nøje udvalgte romfade de sidste 3 måneder.

Smagsprofilen er eg, tørv, karamel, grønne frugter, bagt æble, grillede skumfiduser og svage krydderinoter.

Flasken koster ca. 300 kroner, og nu venter vi så bare på, at den rammer Danmark!

 

2122882

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Tips & tricks

Se flere artikler