Mandekogebogen

Gado Gado: Indonesisk salat med peanut-dressing

Simpel klassiker!

Hvis du leder efter en opskrift på en nem, hurtig, sund og mættende salat, som sagtens kan udgøre et måltid til aftensmad?

Så skal du prøve en Gado Gado.

Det er en indonesisk salat, som i sin oprindelige form blot er en række forskellige grøntsager - enten rå, kogte eller blancherede - sammen med æg, tofu og peanutbutter-dressing.

Gado Gado betyder i al sin enkelthed 'mix-mix', som hentyder til, at det er en ret, hvor du mikser alle mulige ting sammen.

Selve den grønne del af salaten kan du freestyle, som du lyster - en god blanding er broccoli, agurk, bønnespirer, gulerødder og tofu. Men det kan være lige det, du har lyst til - og desuden en god måde at få tømt køleskabet på!

Den store vinder er uden tvivl Gado Gado-saucen - som er lavet på peanutbutter og kokosmælk samt en masse lækre smagsgivere.

Sammen med frisk grønt? Det fungerer bare!

Jeg har udviklet en nem og hurtig opskrift på Gado Gado i samarbejde med Koro - de har nemlig en lækker røget tofu i deres sortiment, som lige giver lidt ekstra kant og smag til retten!

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Gado Gado: Indonesisk salat med peanut-dressing

Nem og sund salat!

2 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1050 kcal pr. portion

Ingredienser

Salatbase
  • 200 gram tofu (eksempelvis røget tofu fra koro)
  • 4 stk æg
  • ½ stk agurk
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 stk gulerod
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 1 håndfuld evt. ekstra grøntsager (broccoli, edamame, kål, etc.)

Gado Gado-dressing
  • 1½ dl peanutbutter
  • 1 dl kokosmælk
  • 1 tsk fishsauce
  • 1 tsk hvidløg, revet
  • ½ tsk chiliflager, røde
  • 1 tsk honning, el. sirup
  • 1 spsk. soyasauce
  • 2 tsk limesaft

Fremgangsmåde

  1. Lav dressingen ved at kombinere alle elementerne og have det klar til servering - det har godt af at trække 30-60 minutter for ekstra smag. Kog æggene, indtil de er hårdkogte. De kan bruges både lune og kolde.
  2. Skær tofuen i mundrette firkanter og steg dem i olie på en varm pande - steg dem sprøde i et par minutter på begge sider og læg dem på fedtsugende papir. Krydr med salt og peber.
  3. Anret grøntsagerne på et par tallerkner sammen med æg og tofu - afslut med én over nakken med peanut-dressingen!
Del

Seneste nyt

Annonce