Det lette

Glaskål-fritter

Sprøde pommes frites af glaskål og kålrabi.

Glaskål-fritter
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 22. juni 2023

Kartofler er altid det oplagte valg til pommes frites – sjovt nok – men af og til er det også sjovt at eksperimentere lidt med forskellige grøntsager til sine fritter.

Eksempelvis sweet potato fries eller aubergine-fritter – og denne gang har jeg eksperimenteret lidt med at lave sprøde fritter af glaskål og kålrabi.

Det er en skøn grøntsag, som smager fantastisk i sæson – og det er ret let at lave dem til pommes frites.

De skal blot koge let møre i nogle minutter, afkøles, paneres og bages i ovnen.

Og så med en lille simpel chili-mayo til? Så er der terrasse-snacks, der vil noget!

Fang teknikken herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 18 pers.

Ingredienser

Glaskål eller Kålrabi 1 stk
Rasp (almindelig el. Panko) 3 dl
Æg 1 stk
Fint salt + peber 0.50 tsk
Majsstivelse 2 spsk.

Fremgangsmåde