Grønkålspesto
Farverigt og lækkert!
Pesto fås i mange forskellige afskygninger, men kendes allerbedst på den originale pesto alla genovese - nemlig med pesto med basilikum, olivenolie, parmesanost, pinjekerner og hvidløg.
Der findes også eksempelvis Hvid Pesto eller måske Pesto alla Trapanese, som er den sicilianske version.
Denne gang har jeg kastet mig over den gyldne efterårs- og vintergrøntsag: Grønkål.
Det er en smagfuld, simpel og hårdfør kålsort, som nok er en af de eneste afgrøder, der fortsat kan give lækker, frisk grønt fra køkkenhaven, når der har været sne.
En grønkålspesto er egentlig bare at skifte basilikum ud med grønkål, som giver en frisk, græsset og knap så 'tung' smag over din pesto.
En farverig, smagfuld sag, som går godt til pasta, spaghetti, spread til sandwich og meget andet.
Herunder får du min opskrift på en klassisk pesto lavet på grønkål - grønkålspesto.
Grønkålspesto
Smagfuldt og nemt!
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 5 minutter
Ingredienser
- 3 håndfuld grønkål (ribbet og grofthakket)
- 2 fed hvidløg
- 80 gram pinjekerner eller mandler
- 100 gram parmesanost
- 0,7 dl olivenolie
- ½ tsk salt + peber
Fremgangsmåde
- Hæld først grønkålen i en foodpressor eller blender og hak det helt til puré eller mos - tilføj de resterende ingredienser og tilføj olivenolie nok til, at pestoen bliver lidt smørbar. Smag til med salt og peber og server straks eller lad det trække smag et par timer på køl.