White Pesto Pasta: Spaghetti med hvid pesto
En anderledes pesto!
Når vi snakker om pasta og spaghetti med pesto, så falder tankerne ofte på den helt klassiske grønne pesto med basilikum.
Man kan også få en rød pesto på peberfrugter eller den sicilianske pesto med friske tomater.
Og så findes der faktisk også noget, der hedder hvid pesto - her snakker vi fokus på en tyk, cremet konsistens, som svøber sig om din pasta.
Lavet på let ristede valnødder, ricotta og parmesanost, som sammen med lidt oregano, hvidløg og citronsaft forvandles til en utrolig cremet og nem pasta.
Den er klar 15 minutter og smager utrolig godt - du kan fange opskriften herunder til en nem pasta opskrift til hverdagen!
White Pesto Pasta: Pasta med hvid pesto
Anderledes pesto!
2 portioner
15 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 80 gram valnødder
- 100 gram ricotta
- 60 gram parmesanost
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk oregano, gerne frisk
- ½ dl olivenolie
- 250 gram pasta eller spaghetti
- 1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Rist valnødderne et par minutter på en varm tør pande, hvis du vil have ekstra smag - de må ikke tage for meget farve. Blend dem sammen med revet parmesanost, olivenolie, revet hvidløg og finthakket oregano. Når det er blendet til en jævn masse, rører du det sammen med ricottaen til en cremet masse.
- Kog pastaen efter henvisningerne på pakken - gerne al dente - gem lidt af pastavandet i en kop, inden pastaen er kogt færdig. Hæld vandet fra og vend hvid pesto i de kogte pastaer - smag til med salt og peber og citronsaft. Vend eventuelt lidt kogevand i for at justere konsistensen mere cremet. Server straks, gerne med mere ost på toppen!