Mandekogebogen

Halvindbagt pizza

Pizzariaklassiker på hjemmefronten.

Alt efter hvor du befinder dig i landet har den lokale pizzamand altid en række klassikere på menukortet.

Og dem man ofte finder foruden de klassiske pizza og pitakebab, er selvfølgelig indbagt og halvindbagt pizza.

Den indbagte pizza er nærmere en slags calzone - mens den halvindbagte er til dig, der ikke rigtig kan bestemme dig, men vil smage begge dele!

Win win!

Den halvindbagte giver calzone-oplevelsen ude i enden og den rygende varme pizzaoplevelse i midten.

Og så er den utrolig nem at lave - se med herunder.

Opskrift på kebab

Opskrift på tomatsauce

ANNONCE

Halvindbagt pizza

Hjemmebagt Pizzaria-klassiker!

2 portioner 28 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 1800 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 350 gram hvedemel
  • 20 gram gær
  • 2½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 100 gram spaghetti
  • 4 dl tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
  • 250 gram hakket oksekød eller kebab (se kebabopskrift i artiklen)
  • 200 gram frisk mozzarella

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen - opløs gær i vandet og tilsæt hvedemelet efterfulgt af salt. Rør det på en røremaskine i ca. 8-10 minutter, indtil dejen slipper kanterne. Læg den til hævning på et meldrysset bord i ca. 1 time med et viskestykke over sig.
  2. Kog spaghettien efter anvisningerne på posen og lad det køle lidt af i mens - hvis du bruger kebab, så finder du opskriften længere oppe i artiklen. Samme opskrift gælder for hakket oksekød i forhold til krydderier og der skal det blot svitses og brunes inden brug. Lad også kødet køle lidt af. Har du ikke lavet tomatsaucen i forvejen, så kan denne også laves, mens dejen hæver - se opskriften i artiklen!
  3. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Del nu den hævede dejkugle i to lige store stykker - hver kugle rulles ud til en cirkel.
  4. Fordel kød og spaghetti i midten som en oval-form på hver pizza og herefter tomatsaucen ovenpå.
  5. Klem nu enderne sammen på toppen og bunden af pizzaen - så får du en aflang spids oval-størrelse, hvor 2/3 af pizzaen er lukket i begge ender, mens der er en åbning i midten. Bryd mozzarellaen i mindre stykker og fordel ligeligt på begge to i åbningen.
  6. Bag dem i ovnen i ca. 16-18 minutter, indtil de er gyldne på toppen. Servér eventuelt med lidt ekstra tomatsauce til dyppelse, hvis du skal have den helt autentiske pizzaria-oplevelse!
Del

Seneste nyt