Mandekogebogen

Hindbærmarmelade med vanilje

En evig klassiker!

Hindbærmarmelade er absolut en af mine favoritter - utrolig nem at lave, utrolig velsmagende.

Hvis man altså kan lade være med at spise de friske frugter, inden de ryger i marmeladegryden!

Herunder får du min simple, klassiske opskrift på hindbærmarmelade, som kan bruges til alt fra flødeskumslagkage til et smurt rundstykke lørdag morgen.

ANNONCE

Hindbærmarmelade

Smagen af sommer!

3 portioner 15 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1350 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 500 gram hindbær
  • 350 gram rørsukker
  • 50 gram syltesukker
  • 1 stk vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Hæld hindbærrene i en gryde med en smule vand i bunden og lad dem koge op ved middelvarme.
  2. Tilsæt vaniljestangen (hvor du har skrabt kornene ud forinden og hældt i gryden) og derefter sukker lidt efter lidt.
  3. Det vigtigste er at smage til undervejs - er hindbærrene syrlige? Så tilføj mere sukker. Men tag altid at smag på den, når du har tilført mere sukker. Det handler om at justere syren, så det ikke bare bliver sødt i sødt - man skal også kunne smage bærret naturlighed!
  4. Lad det simre i 10-15 minutter og hæld på skoldede glas.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt