Bagværk

Hjemmebagte gifler

Bløde og lækre!

Hjemmebagte gifler
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 2. december 2020

Gifler kender de fleste som de små, lækre kage-snacks fra supermarkedet, hvor man basalt set bare får en miniature-udgave af en klassisk kanelsnegl. Vendt på siden!

De er faktisk overraskende nemme at bage selv, så hvis du har mod på hjemmebagte gifler med kanel og remonce, så har jeg en nem og overskuelig opskrift til dig. 

Ingen onde ord om Pågens famøse Gifflar, men den hjemmelavede version trækker altså pluspoint på smags- og konsistensfronten!

Det er lidt ligesom tematikken med citronmåne fra tankstationen kontra den hjemmelavede version – de kan slet ikke sammenlignes, når vi snakker smagsoplevelse. 

Med et par variationer på den klassiske kanelsnegl – og selvfølgelig foldningen – får man en lille lækker hapser til kaffen. De holder sig saftige i et par dage i en lukket beholder og så kan de fryses ned.

Jeg har eksperimenteret lidt med at lave den hjemmelavede giffel i to versioner – en klassisk med remonce og en med chokolade.

Den ene er den saftige, bløde og lækre med smørholdig remonce og kanel, og den anden er den, der smager bedst nybagt, da chokoladen sætter sig.

Men den er stadig lækker, når den er afkølet – specielt hvis man lige akkompagnerer den med en solid kop mørk kaffe. Både til morgenbordet i weekenden og til eftermiddagskaffen!

Hjemmebagte gifler er en nem og hurtig opskrift på sødt til kaffen, som du på ingen ting kan lave.

Herunder får du opskriften på at lave begge to på samme tid!

Hvis du derimod kun vil lave enten/eller – så skal du blot fordoble den ene slags fyld, men bruge samme mængde dej.

Se med herunder:

– og hvis du er mere til klassiske kanelsnegle, så fang opskriften her.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 45 min
Tilberedningstid 15 min
Antal 15 pers.

Ingredienser

Hvedemel 250 gram
Gær 15 gram
Mælk 100 ml
Smør 100 gram
Kanel, stødt 1.50 spsk.
Kardemomme, stødt 2 tsk
Rørsukker/brun farin 2 spsk.
Æg 1 stk
Sukker 50 gram
Chokolade (mørk eller lys) 150 gram

Fremgangsmåde