Aftensmad
Hjemmelavede dumplings
Stegte og/eller dampede dumplings.
Hvis du leder efter opskrift på de klassiske asiatiske dumplings, så går du ikke galt i byen med denne version af dumplings – her får du en lille grundguide i dumplings-dej, som minder lidt om forårsruller og wontondej, men bliver stegt eller dampet i stedet.
Jeg har lavet en opskrift på både den dampede og den dampstegte.
Opskriften kan bruges både til japansk gyoza og kinesisk jiaozi – den primære forskel er, at gyoza rulles tyndere ind i dejen.
Hjemmelavede dumplings er faktisk ikke så avanceret – det handler bare om at have styr på nogle teknikker!
Eksempelvis dejen – der kan du komme ret langt med at bruge tricket med kogende vand. Det kogende vand gør, at flere at stivelsesprodukterne i melet går i stykker, og du derfor nemmere kan forme dejen ud alt for meget elastisk effekt – og så bliver biddet desuden lidt med 'porøst' og ikke så gummi-agtigt.
Derudover kan du freestyle min opskrift med alskens slags fyld – svinekød, oksekød, kylling, rejer, hele pivtøjet. Herunder får du en nem opskrift på hverdagsvenlige dumplings.
Både med og uden risdamper.
Følg med herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Svinekød
300 gram
Spidskål/hvidkål etc.
1 håndfuld
Forårsløg
3 stk
Hvidløg
3 fed
Rød chili (kan undlades)
0.50 stk
Sesamolie (kan undlades)
1.50 spsk.
Soyasauce
1 spsk.
Salt
1 tsk
Ingefær, revet
1 spsk.
Hvedemel
300 gram
Vand (kogende)
2.50 dl
Friskkværnet peber
1 tsk
Fremgangsmåde
Læs også: