Aftensmad

Hjemmelavede dumplings

Stegte og/eller dampede dumplings.

Hjemmelavede dumplings
Dumplings opskrift
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 20. maj 2020

Hvis du leder efter opskrift på de klassiske asiatiske dumplings, så går du ikke galt i byen med denne version af dumplings – her får du en lille grundguide i dumplings-dej, som minder lidt om forårsruller og wontondej, men bliver stegt eller dampet i stedet. 

Jeg har lavet en opskrift på både den dampede og den dampstegte.

Opskriften kan bruges både til japansk gyoza og kinesisk jiaozi – den primære forskel er, at gyoza rulles tyndere ind i dejen.

Hjemmelavede dumplings er faktisk ikke så avanceret – det handler bare om at have styr på nogle teknikker!

Eksempelvis dejen – der kan du komme ret langt med at bruge tricket med kogende vand. Det kogende vand gør, at flere at stivelsesprodukterne i melet går i stykker, og du derfor nemmere kan forme dejen ud alt for meget elastisk effekt – og så bliver biddet desuden lidt med 'porøst' og ikke så gummi-agtigt.

Derudover kan du freestyle min opskrift med alskens slags fyld – svinekød, oksekød, kylling, rejer, hele pivtøjet. Herunder får du en nem opskrift på hverdagsvenlige dumplings.

Både med og uden risdamper.

Følg med herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 30 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 30 pers.

Ingredienser

Svinekød 300 gram
Spidskål/hvidkål etc. 1 håndfuld
Forårsløg 3 stk
Hvidløg 3 fed
Rød chili (kan undlades) 0.50 stk
Sesamolie (kan undlades) 1.50 spsk.
Soyasauce 1 spsk.
Salt 1 tsk
Ingefær, revet 1 spsk.
Hvedemel 300 gram
Vand (kogende) 2.50 dl
Friskkværnet peber 1 tsk

Fremgangsmåde