Aftensmad

Hjemmelavet samosa

Opskrift på sprøde og lækre, hjemmelavede fyldte samosaer!

Hjemmelavet samosa
Hjemmelavet samosa opskrift
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 24. maj 2020

Har du ledt efter en opskrift på samosa, hvor man selv laver dejen? Så er du kommet til det rette sted!

Opskrift på samosaer er ofte forbundet med en købt pakke filodej, da den er tynd, sprød og nem at håndtere – men kan man egentlig ikke godt lave den selv?

Jeg har eksperimenteret med en opskrift på hjemmelavet samosa og hjemmelavet samosa-dej, og det er faktisk blevet en rigtig fin succes!

De bliver sprøde og lækre – dejen er designet efter den klassiske tilberedning af en samosa, nemlig i varm olie.

De kan dog bages både i ovn og i friture (og endda Airfryer!) – dog er ovnversionen mindre sprød og mindre mørk i farven, mens airfryeren er det bedste bud til en omgang uden den gyldne brønd.

De er ikke helt så flagede som filodej, men giver alligevel en sprød, lagdelt croissant-fornemmelse!

Ofte er samosaer med filodej mere lagdelte og krakkelerende, når man spiser dem – disse er lidt mere porøse i et enkelt lag, som gør, at du ikke behøver en voldsom avanceret foldning, men samtidig får et sprødt og lækkert resultat.

Herunder får du en nem opskrift på hjemmelavet samosa, som har et lækkert krydret og simpelt fyld på kartofler og grøntsager – sprøde, lækre og uimodståelige!

Ps. fyldet kan selvfølgelig også bruges til hjemmelavet samosa med filodej.

Herunder finder du foldeguiden til samosa – opskriften er længere nede!

Rul hver dejkugle ud til en aflang cirkel med en højde på ca. 16 centimeter - en pastamaskine kan anbefales!
Rul hver dejkugle ud til en aflang cirkel med en højde på ca. 16 centimeter – en pastamaskine kan anbefales!

Halver cirklen.
Halver cirklen.

Fold de spidse ender indover, så de samles og danner en kegleform. Brug 50/50 vand og mel som 'klister' til at lukke den tæt.
Fold de spidse ender indover, så de samles og danner en kegleform. Brug 50/50 vand og mel som ‘klister’ til at lukke den tæt.

Put fyldet i, indtil det når den øverste kant.
Put fyldet i, indtil det når den øverste kant.

Luk de to vandrette ender sammen med melklister. Nu er de klar til stegning!
Luk de to vandrette ender sammen med melklister. Nu er de klar til stegning!

Her ses resultatet af de 3 forskellige stegemåder - 1) Ovn 2) Friture 3) Airfryer
Her ses resultatet af de 3 forskellige stegemåder – 1) Ovn 2) Friture 3) Airfryer

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 16 pers.

Ingredienser

Kartofler 500 gram
Ærter 1 dl
Løg 1 stk
Hvidløg 2 fed
Ingefær, revet 1 spsk.
Spidskommen, stødt 1 tsk
Koriander, stødt 1 tsk
Salt 0.50 tsk
Friskkværnet peber 0.50 tsk
Hvedemel 250 gram
Fint salt 0.50 tsk
Rapsolie 4 spsk.
Vand 1 dl
Olie, til stegning 500 ml

Fremgangsmåde