Sådan laver du dej til samosa
Nem opskrift på en hjemmelavet version af filo-dej!
Mangler du en opskrift på en hjemmelavet version af filo-dej? Så læs med her!
Filodej er en herlig lille købedej, som med sine tynde plader af dej kan pakke lækkert fyld ind til samosaer eller forårsruller.
Men hvordan laver man det lige selv?
Det er meget svært at opnå de samme flagede nuancer i dejen på den hjemmelavede front - men du kan komme ret langt med denne opskrift i forhold til et lækkert knæk, sprød overflade og en boblende, knasende mundoplevelse.
Herunder får du min opskrift på hjemmelavet dej til dine samosaer - den kan bruges til både friture, ovn og airfryer.
Det bedste resultat fås i den gyldne brønd, det næstbedste sprødhedsresultat kommer i airfryeren, og til sidst kommer ovnudgaven - den får mindre farve, mindre sprødhed, men smager stadig skønt!
Guide til stegning og foldeteknik får du lige her - sådan laver du hjemmelavet samosa.
Se med herunder:
Samosa dej
Sprødt og lækkert!
Ventetid: 45 minutter
Tilberedning: 12 minutter
Ingredienser
- 250 gram hvedemel
- 4 spsk. rapsolie
- ½ tsk fint salt
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
- Bland hvedemelet sammen med saltet i en skål, så salten er grundigt fordelt.
- Bland nu olien i hvedemelet - først med en ske, så du ikke får fedtet dine fingre for meget ind.
- Når olien er blevet fordelt, skal hænderne i brug - nu skal du smuldre massen med dine fingre, indtil du får inkorporeret olien grundigt ud i hvedemelet. Det er samme teknik, som når man skal smuldre en mørdej.
- Når du har en meget fin crumble og kan klemme om dejen og forme en lille kugle uden den store smuldren - så er den klar til næste skridt.
- Nu skal du have mellem 3/4-1 dl vand i mikset - du skal prøve dig lidt frem med spiseskefulde. Jeg nåede op på 10 spiseskefulde vand. Dejen skal blot lige hænge sammen og må ikke smuldre eller krakkelere for meget, når du ælter med den. Men den må endelig ikke hverken være klistret eller blød - den skal være fast og sammenhængende.
- Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køkkenbordet i 45 minutter.
- Herefter er dejen nu klar til brug! Fang fremgangsmåden til udrulning og fyld længere oppe i artiklen.