Mandekogebogen

Hjemmelavet tortellini

Fyldt pasta med skinke og mozzarella.

Hjemmelavede tortellinis er en himmerigs mundfuld fra det italienske køkken.

Det er i al sin enkelthed små pakker af pasta, som man vikler om et lækkert fyld, hvorefter de bliver kogt i saltet vand.

Tortellinis er nok den mest populære og udbredte opskrift på fyldt pasta fra det italienske køkken - hvor ravioli kommer stærkt på en andenplads.

Ravioli er de halvstore firkanter med lommer af fyld, mens ravioli ligner lidt en cirkel med en trekantet spids på - ofte omtalt som en ‘navle’.

Selve konceptet bag en tortellini fik sin oprindelse i Italien - nærmere bestemt i Emilia-regionen i Bologna.

Og som du nok kan regne ud på navnet af byen, så er de også medstiftere af den klassiske ret, de fleste danskere få et par gange om måneden - bolognese eller spaghetti med kødsovs.

Ofte laver man også en lille sauce til tortellini, eksempelvis en lille flødesovs eller en tomatsauce, som tortellinis kommer til at ligge i på tallerkenen.

Der findes utallige måder og opskrifter på tortellinis - og fyldet afhænger egentlig bare af, hvad du har lyst til.

Denne opskrift er en god, klassisk opskrift på hjemmelavet tortellini, hvor fyldet består af mozzarella, parmesanost, persille og italiensk skinke.

Det giver en pasta-mundfuld som er cremet, velsmagende og ret så vanedannende. 

Selve formen og foldning af tortellini er ofte på den måde, at man laver en lille firkant af pasta, hvor man folder den ene side indover fyldet, så man former en lille trekant.

Her forsegler man fyldet - derefter folder man de to længste ender af trekanten sammen, så de danner en lille ring med en spids på.

Men foldingen kommer ikke så nøje, da det vigtigste blot er, at du får klemt enderne sammen - og så findes de desuden i utallige former og størrelser.

Fang opskriften herunder:

Inspiration til en god tomatsauce til dine tortellinis finder du her - hjemmelavet tomatsauce

ANNONCE
Udskriv opskriften

Tortellini med skinke og ost

Fyldte pastaer!

4 portioner 1 time, 18 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 8 minutter
Ca. 800 kcal pr. portion

Ingredienser

Pasta
  • 300 gram durummel

Fyld
  • 100 gram bøffelmozzarella
  • 70 gram parmesanost, revet
  • 100 gram italiensk skinke, skiver
  • 2 spsk. hakket persille

Pasta
  • ½ tsk fint salt
  • 3 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, salt og æg sammen, ælt dejen og lad den hvile i køleskabet en time inden udrulning.
  2. Hak persillen, smuldr mozzarellaen i små stykker og skær skinken i små strimler - bland det hele sammen med revet parmesan til fyldet. Smag på det om det har brug for mere salt.
  3. Pastaen rulles så tyndt ud som muligt (du skal stadigvæk kunne løfte og arbejde med det uden at det går i stykker) og lægges på et meldrysset bord i lange bånd.
  4. Skær pastaen ud i små firkanter af 3-4 centimeter og læg en teskefuld fyld i midten - dup enderne med lidt vand eller melklister, og fold den ene af enderne over til den modsatte ende, så du former en trekant - fold herefter de længe spidse ender sammen indover hinanden, så det danner en lille ring med en trekant på toppen.
  5. Bring en stor gryde i kog med rigeligt salt og kog dem 4-5 minutter ved simrevarme. Lad dem dryppe af hvorefter de er klar til at blive spist eller lagt i en cremet tomatsovs.
Del

Seneste nyt

Annonce