Det lette

Indisk kartoffelsalat

Krydret og cremet udgave af klassisk kartoffelsalat!

Indisk kartoffelsalat
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 30. april 2024

Kartofler er en gudespise i sommerperioden, hvor man får muligheden for at smage de helt nye kartofler – dem, hvor man bare lige kan skrælle dem ved at smutte dem mellem fingrene.

Helt gulkødet, smagfulde og nærmest nøddet i smagen – fantastisk!

Den bedste måde er som altid bare rigelige mængder smør og nykogte kartofler – men man går altså ikke galt i byen med en hjemmelavet kartoffelsalat.

Og denne gang er jeg gået til det indiske køkken efter inspiration og lavet en indisk inspireret kartoffelsalat. 

I al sin enkelthed nye kartofler, cremet dressing med koriander, garam masala og ingefær samt ristede kikærter.

En smagfuld, nem og mættende tilbehør til sommermaden – fang opskriften herunder!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kartofler (gerne nye kartofler) 600 gram
Cremefraiche (jo, federe, jo bedre!) 3.50 dl
Ingefær, revet 1 tsk
Hvidløg, revet 1 tsk
Garam Masala 1 spsk.
Sennep 1.50 tsk
Fint salt + peber 0.50 tsk
Kikærter, kogte 200 gram
Salt + peber 1 tsk
Garam Masala 2 tsk
frisk koriander, bundt 1 stk

Fremgangsmåde