Mandekogebogen

Kati Rolls

Bengalsk klassiker - kati-ruller!

Dagens verdensret tager et smut til nordøst-Indien, nærmere bestemt Bengalen, hvor de famøse Kati Rolls har deres oprindelse.

De er blevet nyfortolket, ændret, opgraderet og alskens ting igennem tidens løb - og efterhånden er den populære forståelse af Kati-ruller en omgang kylling med koriander i indiske fladbrød.

Jeg har lavet min version herunder, som er en nem, lækker og utrolig velsmagende rulle, som nærmest minder lidt om en indisk durum!

Det mest autentiske brød at bruge er parathas - se opskriften her - men da de er lidt mere tekniske og sværere at forme til ruller, så vil jeg varmt anbefale denne grundopskrift på lækre, bløde fladbrød.

En af de store smagsgivere er den famøse koriander-chutney - den består af følgende:

Koriander-chutney:

1 bundt frisk koriander, saften af 1/2 lime, ½ tsk sukker, ½ tsk salt, ½  grøn chili, 2 forårsløg, ½ tsk stødt spidskommen og et par spiseskefulde yoghurt eller vand - blendes grundigt til en sammenhængende masse.

Se resten herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kati Rolls

Durum a la indisk!

4 portioner 1 time, 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 400 gram kyllingebryst
  • 1½ dl yoghurt naturel eller græsk yoghurt
  • 1½ spsk. garam masala
  • 1 spsk. hvidløg, revet
  • 1 spsk. ingefær, revet
  • 1 stk grøn chili (kan undlades)
  • 4 stk æg
  • ½ dl koriander-chutney (se opskriften oppe i artiklen)
  • 1 stk løg
  • 2 håndfuld koriander, frisk
  • 1 stk peberfrugt, røde
  • 4 stk fladbrød (se opskriften i artiklen)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave marinaden til kyllingen - bland yoghurt, ingefær, hvidløg, chili og garam masala sammen i en frysepose.
  2. Skær kyllingen ud i mundrette stykker og hæld dem i marinade-posen og masser det grundigt sammen - nu kan du vælge enten bare at lade det marinere en times tid eller natten over.
  3. Peberfrugt og løg skæres i tynde skiver - svits dem i lidt olivenolie, indtil løgene bliver lidt brune i farven.
  4. Mens det svitser varmer du en anden pande op med lidt olivenolie, som bliver penslet grundigt på panden - i en skål piskes de 4 æg sammen med lidt salt og peber og steges på panden af fire omgange som 4 små tynde omeletter - ca 1 minut på hver side. Stil dem til side.
  5. Tilsæt hele posens indhold med kylling og yoghurt-marinade til panden med peberfrugterne og løgene - yoghurten kan godt komme til at skille/gryne lidt ved opvarmning, men det er ikke noget, der gør noget dårligt ved konsistensen - den rummer bare så meget smag, at den skal med i puljen!
  6. Læg fladbrødet på køkkenbordet og fordel æggeomeletten på efterfulgt af kyllingefyldet og lidt frisk koriander - herefter tilsættes koriander-chutneyen og fladbrødene kan lukkes med en stegenål eller bare et stykke stanniol eller bagepapir.
Del

Seneste nyt

Annonce