Aftensmad
Kati Rolls
Bengalsk klassiker – kati-ruller!
Dagens verdensret tager et smut til nordøst-Indien, nærmere bestemt Bengalen, hvor de famøse Kati Rolls har deres oprindelse.
De er blevet nyfortolket, ændret, opgraderet og alskens ting igennem tidens løb – og efterhånden er den populære forståelse af Kati-ruller en omgang kylling med koriander i indiske fladbrød.
Jeg har lavet min version herunder, som er en nem, lækker og utrolig velsmagende rulle, som nærmest minder lidt om en indisk durum!
Det mest autentiske brød at bruge er parathas – se opskriften her – men da de er lidt mere tekniske og sværere at forme til ruller, så vil jeg varmt anbefale denne grundopskrift på lækre, bløde fladbrød.
En af de store smagsgivere er den famøse koriander-chutney – den består af følgende:
Koriander-chutney:
1 bundt frisk koriander, saften af 1/2 lime, ½ tsk sukker, ½ tsk salt, ½ grøn chili, 2 forårsløg, ½ tsk stødt spidskommen og et par spiseskefulde yoghurt eller vand – blendes grundigt til en sammenhængende masse.
Se resten herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Kyllingebryst
400 gram
Yoghurt naturel eller græsk yoghurt
1.50 dl
Garam Masala
1.50 spsk.
Hvidløg, revet
1 spsk.
Ingefær, revet
1 spsk.
Grøn chili (kan undlades)
1 stk
Æg
4 stk
Koriander-chutney (se opskriften oppe i artiklen)
0.50 dl
Løg
1 stk
Koriander, frisk
2 håndfuld
Peberfrugt, røde
1 stk
Fladbrød (se opskriften i artiklen)
4 stk
Læs også: