Aftensmad

Kati Rolls

Bengalsk klassiker – kati-ruller!

Kati Rolls
Bengalske kati rolls
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 6. december 2020

Dagens verdensret tager et smut til nordøst-Indien, nærmere bestemt Bengalen, hvor de famøse Kati Rolls har deres oprindelse.

De er blevet nyfortolket, ændret, opgraderet og alskens ting igennem tidens løb – og efterhånden er den populære forståelse af Kati-ruller en omgang kylling med koriander i indiske fladbrød.

Jeg har lavet min version herunder, som er en nem, lækker og utrolig velsmagende rulle, som nærmest minder lidt om en indisk durum!

Det mest autentiske brød at bruge er parathas – se opskriften her – men da de er lidt mere tekniske og sværere at forme til ruller, så vil jeg varmt anbefale denne grundopskrift på lækre, bløde fladbrød.

En af de store smagsgivere er den famøse koriander-chutney – den består af følgende:

Koriander-chutney:

1 bundt frisk koriander, saften af 1/2 lime, ½ tsk sukker, ½ tsk salt, ½  grøn chili, 2 forårsløg, ½ tsk stødt spidskommen og et par spiseskefulde yoghurt eller vand – blendes grundigt til en sammenhængende masse.

Se resten herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Kyllingebryst 400 gram
Yoghurt naturel eller græsk yoghurt 1.50 dl
Garam Masala 1.50 spsk.
Hvidløg, revet 1 spsk.
Ingefær, revet 1 spsk.
Grøn chili (kan undlades) 1 stk
Æg 4 stk
Koriander-chutney (se opskriften oppe i artiklen) 0.50 dl
Løg 1 stk
Koriander, frisk 2 håndfuld
Peberfrugt, røde 1 stk
Fladbrød (se opskriften i artiklen) 4 stk

Fremgangsmåde