Mandekogebogen

Kimchi Fries

Sprøde, smagfulde koreanske pommes frites!

Pommes Frites fås i mange forskellige afskygninger, og mens den mest ‘klassiske’ eller spartanske udgave blot er sprøde, varme fritter med dyppelse - så er konceptet med loaded fries også en fantastisk størrelse.

Her topper man de sprøde pommes frites af med fyld på toppen, så de mere udgør et måltid end en snack.

Og denne tankegang har jeg leget lidt med i et nyt samarbejde med Kikkoman Danmark. Her har jeg lavet et koreansk take på en klassisk omgang loaded fries - denne gang i form af Kimchi Fries.

Den koreanske klassiker af et tilbehør, Kimchi, tager lidt tid at starte op og handler om at fermentere grøntager i salt og chilipaste - heldigvis kan man godt ‘snyde’ lidt på hjemmefronten og lave en lyn-kimchi med Kikkomans nyeste produkt i sortimentet, Kimchi Sauce.

Her skal man blot lige lynsalte sine grøntsager i nogle timer, vride dem for vand og røre dem op med saucen - så har man en smag og konsistens, der minder om koreansk kimchi! I al sin enkelthed sprøde pommes frites toppet med lyn-kimchi lavet på spidskål samt finthakket chili, forårsløg og sesamfrø - en utrolig smagfuld og nem opskrift, som både kan agere hovedmåltid såvel som snack eller kur mod tømmermænd!

Fang opskriften herunder - og her er tricket til perfekte ovnfritter.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kimchi Fries

Sprødt og snasket!

0 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

Fritter og mayonnaise
  • 600 gram pommes frites (hjemmelavede eller fra frost)
  • 2 dl god mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
  • 4 spsk. kikkoman kimchi chili-sauce

Lyn-kimchi
  • 1 dl kikkoman kimchi chili-sauce
  • 0,3 stk spidskålshoved
  • ½ gram fint salt

Topping
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk forårsløg
  • 1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Skær spidskål helt fint i strimler og drys med salt - lad det trække i køleskabet et par timer. Vrid det fri fra væske og bland op med Kikkoman Kimchi Sauce.
  2. Følg opskriften længere oppe i artiklen, hvis du vil lave hjemmelavede pommes frites i ovn - og ellers hvis du bruger frost, så følg med her. Smid kartoflerne i ovnen ved 200 grader og steg dem, indtil de er gyldne og sprøde eller følg anvisningerne på pakken.
  3. Snit forårsløg og chili fint - bland din mayo op med Kikkoman Kimchi Sauce og stil det klar.
  4. Fordel dine pommes frites på en tallerken og fordel din kimchi-mayo. Læg din lynkimchi over fritterne i et jævnt lag. Top af med chili, forårsløg og sesamfrø.
Del

Seneste nyt

Annonce