Aftensmad
Kimchi Fries
Sprøde, smagfulde koreanske pommes frites!
Pommes Frites fås i mange forskellige afskygninger, og mens den mest ‘klassiske’ eller spartanske udgave blot er sprøde, varme fritter med dyppelse – så er konceptet med loaded fries også en fantastisk størrelse.
Her topper man de sprøde pommes frites af med fyld på toppen, så de mere udgør et måltid end en snack.
Og denne tankegang har jeg leget lidt med i et nyt samarbejde med Kikkoman Danmark. Her har jeg lavet et koreansk take på en klassisk omgang loaded fries – denne gang i form af Kimchi Fries.
Den koreanske klassiker af et tilbehør, Kimchi, tager lidt tid at starte op og handler om at fermentere grøntager i salt og chilipaste – heldigvis kan man godt ‘snyde’ lidt på hjemmefronten og lave en lyn-kimchi med Kikkomans nyeste produkt i sortimentet, Kimchi Sauce.
Her skal man blot lige lynsalte sine grøntsager i nogle timer, vride dem for vand og røre dem op med saucen – så har man en smag og konsistens, der minder om koreansk kimchi! I al sin enkelthed sprøde pommes frites toppet med lyn-kimchi lavet på spidskål samt finthakket chili, forårsløg og sesamfrø – en utrolig smagfuld og nem opskrift, som både kan agere hovedmåltid såvel som snack eller kur mod tømmermænd!
Fang opskriften herunder – og her er tricket til perfekte ovnfritter.
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Pommes frites (hjemmelavede eller fra frost)
600 gram
Kikkoman Kimchi Chili-sauce
1 dl
Spidskålshoved
0.30 stk
Fint salt
0.50 gram
God mayonnaise (hjemmelavet eller købt)
2 dl
Kikkoman Kimchi Chili-sauce
4 spsk.
Rød chili
1 stk
Forårsløg
2 stk
Sesamfrø
1 spsk.
Læs også: