Mandekogebogen

Kogetid på skinke

Sådan koger du en skinke!

Kogt skinke er en kødret, der typisk er lavet af svinekød og er blevet kogt til at blive mørt og saftigt. Skinken kan være skåret af forskellige dele af grisen, herunder låret eller skulderen, og den kan købes som en hel skive eller i mindre skiver.

Når man tilbereder kogt skinke, kan man koge den i en gryde med vand eller anden væske, som f.eks. bouillon eller vand med peberkorn og laurbærblæade, hvilket kan give skinken ekstra smag.

Kogt skinke er en alsidig ingrediens, der kan bruges på mange måder i madlavningen. Den kan skæres i skiver og serveres som en hovedret med kartofler og grøntsager, eller den kan bruges som en ingrediens i en salat eller sandwich.

Kogt skinke kan også hakkes eller skæres i tern og bruges som en ingrediens i en pastaret eller suppe.´- og så kan den være basen til en Hawaii-pizza eller måske bunden i en blomkålsgratin.

Hvis man opbevarer kogt skinke på køl, kan den holde sig i flere dage og bruges til madpakker eller som ingrediens i flere forskellige retter.

Skinke eller hamburgerrryg kommer ofte røget og skal blot koges, inden den er klar til at blive serveret - og her er det altid godt lige at have nogle huskeregler for, hvordan man koger skinke.

Herunder får du grundopskrift på kogt skinke, som kan bruges til både festskinke, røget skinke, Provence-skinke, hamburgerryg og andre udskæringer, der skal koges. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Kogetid på skinke

Ram den rigtige kogetid!

6 portioner 2 timer
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 2 timer
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2½ kilo skinke (festskinke, røget skinke, etc.)
  • 5 stk laurbærblade
  • 10 stk peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Forvent en kogetid på ca. 35-40 minutter pr. kilo. Så en skinke på 2,5 kilo vil man måske koge i 1 time og 40 minutter for at være på den sikre side.
  2. Fjern eventuelt net på skinken og læg den i en stor gryde - hæld koldt vand over, så skinken er så godt som dækket. Læg låg på og bring det i kog - når vandet koger skummer du lige urenheder fra og tilsætter laurbærblade og peberkorn. Læg låget på igen, skru ned på mellemblus og lad det simre i 35-40 minutter pr. kilo.
Del

Seneste nyt

Annonce