Aftensmad

Koreanske hvidløgsbrød

Sprøde og svampede snacks.

Koreanske hvidløgsbrød
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. juni 2021

Hvidløgsbrød er et sikkert hit som sidedish, snack eller tømmermændskur – og den findes i utallige afskygninger.

Herhjemme i Danmark er vi mest vant til et hvidløgsflute, man lige hiver op fra frost og allerede skåret og fyldt med hvidløgssmør – nemt og syndigt.

(Psst. det er også nemt at lave hjemmelavet hvidløgsflute!)

Denne gang har jeg kastet mig over den koreanske pendant til hvidløgssnacken – nemlig koreanske hvidløgsbrød.

I al sin enkelthed er det lækre, luftige briochebrød, som snittes og fyldes med flødeost, revet ost og hvidløgssmør.

Det er nemt, enkelt og lækkert – og har du travlt, så kan du bare bruge nogle købte briocheboller, og så er der snacks til gæsterne på under 15 minutter!

Man laver dybe snit i brødende – men IKKE helt i gennem – hvorefter de fyldes med flødeost.

Jeg har lige 'tweaket' opskriften lidt ved at smide en håndfuld revet Vesterhavsost på toppen som et sidste finnish.

Herefter overøses de med en blanding af smeltet smør, æg, mælk og hvidløg.

Det smager fantastisk.

Fang opskriften på hjemmebagte koreanske hvidløgsbrød herunder.

Opskrift på hjemmebagte brioche-boller

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Briocheboller (se opskriften på hjemmebagte længere oppe i artiklen) 4 stk
Smør 60 gram
Hvidløg, revet 2 tsk
Mælk 0.50 dl
Evt. friskhakket krydderurter (persille, purløg, etc.) 1 håndfuld
Flødeost 100 gram
Parmesanost el. Vesterhavsost, revet 4 spsk.
Sukker 1 tsk
Æg 1 stk

Fremgangsmåde