Bagværk

Kransekage-issandwich med kirsebær-is

Når julen møder nytår i en dessert!

Kransekage-issandwich med kirsebær-is
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 6. november 2021

Hvis der er en slags is, jeg har været vild med, siden jeg var et lille barn – så er det en is-sandwich.

Ideen med en blød is svøbt i en eller anden form for dej, kage eller kiks? Det fungerer bare. Maxibon er terapi for sjælen!

Men heldigvis kan man ret nemt lave sine egne is-sandwich – jeg har tidligere lavet opskrifter med is a la Brownie-issandwich og Drømmekage-issandwich.

Da denne opskrift er udviklet op til jul og nytår, fik jeg en idé om, at man måske kunne kombinere julen og nytårsbraget i én og samme dessert.

Heraf fik jeg idéen – Kransekage-issandwich med kirsebæris!

Her får man kirsebærsauce-smagen fra risalamanden og marcipan-smagen fra nytårets kransekage – i en og samme bid!

Det giver en utrolig god smag og konsistens – og den kan laves hele året rundt.

For at man ikke skal være bundet af kirsebær-sæsonen om sommeren, så er denne opskrift og isen dertil lavet på amarena-kirsebær, som man stort set kan købe året rundt.

De har en dyb, fyldig og lækker smag og giver en masse dybde til desserten.

Svøbt omkring spiralbunde af kransekagemasse 'overtrukket' med glasur – ikke et øje tørt!

Fang min opskrift på kransekage-issandwich herunder:

Fordel kransekagemassen i 8 portioner.
Fordel kransekagemassen i 8 portioner.

Rul hver portion ud i 35 cm pølser.
Rul hver portion ud i 35 cm pølser.

Sno dem til en snegl.
Sno dem til en snegl.

Klar til afbagning.
Klar til afbagning.

Efter bagning og glasur.
Efter bagning og glasur.

Færdig kirsebær-is.
Færdig kirsebær-is.

Færdige issandwich!
Færdige issandwich!

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 120 min
Tilberedningstid 12 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Marcipan 200 gram
Æggehvider 1 stk
Flormelis 60 gram
Yderligere flormelis (til udrulning og glasur) 1 dl
Piskefløde 2.50 dl
Sødmælk 2 dl
Sukker 1 dl
Amarena-krisebær på glas, lagen herfra 1.50 dl
Amarena-krisebær på glas, kirsebærrene herfra 1 dl
Æggeblomme 6 stk
Vaniljesukker 1 tsk

Fremgangsmåde