Mandekogebogen

Kulinarisk Ø byder gæster ind i charmerende, bornholmsk madunivers

5 dage med lokale råvarer!

Mens Sol over Gudhjem løb af stablen sidste weekend, så er Bornholm langt fra færdige med at fremvise deres egenskaber på madfronten. Weekenden bød nemlig også på lanceringen af Kulinarisk Ø - og som navnet antyder har vi her at gøre med et udvalg af øens bedste potentiale på madfronten.

Det er første gang, at Bornholm prøver kræfter med konceptet, men det virker allerede til at være en lovende succes. Økologi, bæredygtighed og lokale råvarer har i flere år været modeord, men folk ser ud til at begynde at forstå fornuften, idéen og meningen bag det - det handler ikke bare om, hvad man lægger op på Instagram, men derimod hvad man kan opnå med vores natur uden at gå på kompromis med smag og samvittighed. Mens man i mange festivaler og messer forsøger at komprimere oplevelser til én weekend eller én koncentreret omgang, sørger denne festival for at sprede mulighederne udover lidt flere dage - uden at det er umuligt at nå det hele.

ANNONCE
Kulinarisk Ø byder gæster ind i charmerende, bornholmsk madunivers

Konceptet strækker sig over fem dage, hvor turister såvel som lokale kan dykke ned i et program med diverse smagsoplevelser. Med hensigt at fremvise øens smukke natur, spændende omgivelser og ikke mindst egenskaber på madfronten er programmet designet meget loose, så man på egen hånd kan udforske områderne - alt fra dugfriske råvarer hos Plantagen med duftende tomatstængler og solmodne sommerbær til et besøg hos de første Wagyu-kalve på øen.

Hele konceptet drejer sig om at folk ikke blot skal hente deres råvarer på hylden uden at vide, hvad de egentlig har med at gøre - jovist ved folk godt, at deres jordbærmarmelade kommer fra røde jordbær, men hvad med hele den interessante proces i processen fra spire til bær, for ikke at nævne de utallige smagsvariationer man kan opnå i sorter, plantepleje og rendyrket solskin.

ANNONCE
Kulinarisk Ø byder gæster ind i charmerende, bornholmsk madunivers

Kulinarisk Ø giver mulighed for at få hænderne beskidte, undersøge mystikken bag fermentering, få en forståelse for kvaliteten af lokale råvarer og selvfølgelig en potpourri af smagsoplevelser for børn og voksne. En perfekt kombination af sightseeing af øens flotte omgivelser uden at gå på kompromis med måltiderne - og nu vi snakker mad på roadtrip, så skal der lyde en ekstra klapsalve til Bornholms sommerfuglepark i Nexø, som i denne uge kunne levere en solid frokostkurv til madgæster. Foruden en rundtur i et eksotisk dyreunivers kunne man afslutte turen med en kurv fyldt med de bedste af øens lokale delikatesser.

Alt i alt er Kulinarisk Ø endnu et seværdigt dansk tiltag til den stigende fascination af lokale råvarer, forædling af naturens goder og ikke mindst en forståelse for godt håndværk og smag.

Læs mere om konceptet her:

Kulinarisk Ø

ANNONCE
Kulinarisk Ø byder gæster ind i charmerende, bornholmsk madunivers
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt