Mandekogebogen

Månedens kogebog: Claus Dalbys eminente opskrifter på sæsonens salater

En solid guide til at få mere grønt på bordet!

Jeg nyder altid at læse i en god kogebog - hvad enten det er en spritny sag sprød fra trykken, eller en gammel sag fundet i en genbrugsbutik.

Der er altid noget at blive inspireret af!

Januar er for mange en måned, hvor man tager afstand til december-månedens rigelige mængder at brun sovs og småkager, så derfor falder Claus Dalbys nye slankebog på et tørt sted.

Jeg er derimod ikke den første, som hiver slankebøger ned af hylden, da jeg sværger til ‘alt med måde’-livsstilen - men ikke desto mindre blev jeg utroligt positivt overrasket over ‘Slank med Claus Dalby’, da den netop ikke blot er en krakilsk kalorietæller og dedikeret slankekur, men derimod en dedikeret opskriftsbog til folk, som elsker salater og god mad fra haven.

Det er nemlig ikke en eller anden ‘genopfundet tallerken’ med en ny, eksperimentel slankekur - det er derimod en livsstilsændring!

Og det er et ord, vi skal bide mærke i - livsstilsændring.

ANNONCE
@Forlaget Klematis - Månedens kogebog: Claus Dalbys eminente opskrifter på sæsonens salater @Forlaget Klematis

Det er i min optik det eneste, som giver resultater på bundlinjen i sidste ende, da kure, lynkure, piller, faste og lignende - det er en kortvarig “fornøjelse”!

Hvis man vil opnå resultater, så skal man ændre måden, man tænker på mad og sin tilgang til det.

Denne bog giver et nuanceret billede af, hvordan man med havens frugt og grønt kan opnå en langvarig og sund hverdag - uden dikkedarer.

Og er man skeptisk overfor resultatet i sidste ende, så skal man blot læse Dalbys historie eller lade billederne tale for sig selv. Stort cadeau til ham og ikke mindst et overordentligt skulderklap til hans resultat med livstilsændringen.

Foruden en guide til folk, som ønsker at tabe sig med opskrifter, som man rent faktisk har lyst til at spise - så er det er farve et særpræget, farverigt opslagsværk af alskens salater og grønne lækkerier - man bliver virkelig imponeret over, hvor mange variationer, der egentlig gemmer sig i denne 300-siders bog.

Og det mest interessante for mit vedkommende er ikke slankedelen, men derimod et storslåede udvalg af lækre salater fra haven, som er vand på min selvforsyningsmølle.

Tit står jeg med en håndfuld rødbeder eller en røvfuld salatblade, som jeg lige mangler en hurtig, sprød sidedish at forvandle det til - og her er der utroligt mange farverige, simple og velsmagende muligheder.

ANNONCE
@Forlaget Klematis - Månedens kogebog: Claus Dalbys eminente opskrifter på sæsonens salater @Forlaget Klematis

Bogen giver desuden også en bedre råvareforståelse leveret af en gammel ræv i branchen, som sørger for at udruste dig til at forstå, hvad du spiser - og hvorfor det er en fordel at smide en salat ind i blandingen af mange årsager.

Kogebogen er hverken en pegefinger til kødspiseren eller en stringent og uudholdelig slankekursfremgang. Det er passioneret inspiration til dig, som gerne vil hive lidt mere grønt ind i hverdagen!

Det er en potpourri af farverige opskrifter, gode bud på salater, tips og tricks til dig, som gerne vil tabe dig - og ikke mindst en fornøjelse at dykke ned i for kogebogsentusiaster med sine legende tilgange til råvarer, simple fremgangsmåder og utallige nemme og tilgængelige måder at variere den grønne del i sit køkken!

ANNONCE
Slank med Claus Dalby: Plantemad fra mit grønne køkken

Forlag: Klematis

Pris: 299 kroner

Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt