I det jødiske køkken, mere specifikt Yemenit-køkkenet, finder man et fladbrød, som er ufattelig lækkert, sprødt og flaget.
Og så er det ovenikøbet utrolig nemt at lave!
Det går under navnet Malawach og består af blot 4 ingredienser – teknikken ligger i at få den rette konsistens på dejen og strække den nok til, at man kan få mange lag.
Det er lidt en slags snydevej til wiener-konsistensen i det salte køkken – lidt a la at lave hjemmelavet butterdej.
I den oprindelige, ældgamle opskrift, tog det faktisk omkring 3 dage af lave brødet – men nu har vi mulighed for at lave en version, der kun tager lidt over en time!
Det kan bruges til alt muligt dip, saucer eller som snacks til aftensmaden – den minder lidt om Parathas og har samme formål som eksempelvis naanbrød.
Og så bager man det i ovnen, så man hurtigere kan få den rigtige konsistens og ikke risikerer at stege den for tør på panden.
Fang min version af det jødiske fladbrød Malawach herunder:
Dejen efter hviletid – elastisk og klar til udrulning!
Rulles til rektangel på ca. 30×50 cm.
Pensl med et tyndt la
Fold 5 centimeter ind på det lange led, pensl med smør og fold indover igen.
.. indtil du har en aflang, flad sammenfoldet pølse.
Slå en knude på den. Slå igen en knude, indtil du bare har en stor, ‘kanelsnurre’.
Lad den hvile i 20 minutter.
Rul flad – klar til ovnen!
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
200 gram
Koldt vand
100 ml
Fint salt
0.80 tsk
Smør, til pensling
30 gram
Fremgangsmåde
Læs også: