Aftensmad
Melanzane alla Parmigiana
Vegetarlasagne med stor velsmag.
Italienerne har altid været forgangsmænd på den famøse lasagne, som fås i mange forskellige versioner – men de har også kreeret en sommerlig, nem og lækker version uden kød.
Den går ofte under navnet Melanzane alla Parmigiana og er i al sin enkelthed en vegetar-lasagne, som minder lidt om ratatouille i smagen.
Bortset fra, at der skal meget mere ost i denne!
Det er skiver af aubergine, som udgør 'pladerne' i lasagnen, hvorefter man samler den med en velkrydret tomatsauce – find min opskrift på hjemmelavet tomatsauce her.
Og selvfølgelig fyldes den med parmesanost og mozzarella!
Jeg har dog gået lidt egne vegne i forhold til den klassiske opskrift – jeg bruger vesterhavsost, men du kan sagtens bare køre klassisk med en god lagret parmesanost.
Desuden vælger jeg at stege mine aubergine-skiver længere, så de får en dybere smag og stegeskorpe – den udvikler så meget mere smag, hvis den lige får lov til at brune lidt, hvilket jeg fandt ud af, da jeg lavede opskriften på den israelske pita Sabich.
Fang opskriften herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
1 stk
Aubergine
2 stk
Frisk mozzarella
120 gram
Parmesanost el. Vesterhavsost, revet
200 gram
Rasp, kan undlades
3 spsk.
Læs også: