Mandekogebogen

Mojo Picon sauce

En tapas-klassiker.

Mojo er et udtryk og navn for en række forskellige saucer og dressinger i det spanske køkken - de findes i forskellige afskygninger, men i denne omgang har jeg lavet den røde version, som går under navnet Mojo Picon.

Det er en sauce, som er lavet på røde peberfrugter og kaldes ofte for red mojo sauce.

Det er en velsmagende, nem og hurtig sauce eller dressing, som kan bruges til mange formål - til snacks, til sandwich-dressing, til dyppelse og til meget andet.

Den er især god som sauce til papas arrugadas, også kaldet saltkogte kartofler.

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Mojo Picon sauce

spansk peberfrugt-sauce!

1 portion 17 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk peberfrugt, røde
  • 50 gram daggammelt franskbrød/surdejsbrød
  • 1 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. eddike (gerne fransk æblecidereddike)
  • ½ tsk salt + peber
  • ½ dl olivenolie, mængden alt efter ønsket konsistens

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 230 grader varmluft - skyl dine peberfrugter og smid dem i ovnen. Grill dem i 12-15 minutter, indtil skallen har sorte mærker. Lad dem køle lidt af, hvorefter du fjerner skindet og kernehuset - hæld det i en blender.
  2. Sammen med peberfrugten tilsætter daggammelt brød brudt i mindre stykker samt hvidløg, eddike og krydderier - tilsæt tilsæt lidt olivenolie af gangen og blend det sammen. Du bestemmer selv, hvor tyk eller tynd saucen skal være ved at justere med olivenolien. Smag til med salt og peber. Lad den gerne trække i køleskabet en time inden brug for mere smag, men ellers er den klar lige efter blending.
Del

Seneste nyt