Mandekogebogen

Øl-eventyr på Bornholm: Den Bornholmske ølkultur flyder med velsmag

3 skarpe bryggerier med velsmagende øl.

Den bornholmske gastronomi er bare gaven, der bliver ved med at give. Under årets reportage fik jeg sat spot på iskulturen på bornholm og givet mit bud på Solskinsøens 6 bedste isoplevelser - men da vejret var med os og EM havde indfundet sig på storskærme rundt i landet?

Så var jeg jo også liiiiiige nødt til at smage (og gensmage) lidt på øens udvalg af øl. Og hvis du overvejer en tur til solskinsøen, så er disse øl-stops et besøg værd, hvis du enten tager på beerwalk eller lige skal hente forsyninger på rundturen med familien!

Et smut forbi Svaneke Bryghus

Mit absolutte go-to, hvis jeg vil have en velbrygget øl, som også værner om den økologiske og bæredygtige tilgang fra humle til velskænket fadøl. De har en legesyg tilgang til øllene og har en fantastisk kvalitetsfaktor over hele linjen - hvad enten vi snakker en solskinsrig IPA eller deres uimodståelige - og i min optik noget nært Danmarks bedste alkoholfrie øl - Don’t Worry Pale Ale. Du kan læse mit mere dedikerede skriv om bryggeriet lige her.

ANNONCE
Øl-eventyr på Bornholm: Den Bornholmske ølkultur flyder med velsmag

Hipster-stemning og prisvindende tøndeøl

Københavner-stemning og afslappet hygge på Tejn Havn byder på et helle for forbipasserende københavnere på ferie såvel som produkter fra to af øens mest eksperimenterende bryggerier - nemlig Beer Here med deres sommerlige, læskende og fantastiske ales såvel som prisvindende tøndelagrede og vanvittigt velsmagende øl fra Penyllan. Her slår du to fluer med et smæk - dog overvej også lige et smut til Pennyllans bryggeri i Allinge. - advarsel, tag lige cyklen eller gåbenene den dag!

ANNONCE
Øl-eventyr på Bornholm: Den Bornholmske ølkultur flyder med velsmag

Årtidsinspireret øl-nørderi hos Small Batch

Small Batch i Rønne kæler for detaljen og har med deres lille bryggeri tid og overskud til at finpudse og kaste al deres kærlighed i deres fantastiske sortiment - som byder på smage fra den bornholmske natur og lader sig inspirere af øens vind og vejr. Deres Havtorn Pale Ale er den absolutte vinder som en læskende sommerøl med syrlige noter - perfekt til en røget sild på stranden!

ANNONCE
Øl-eventyr på Bornholm: Den Bornholmske ølkultur flyder med velsmag
Del

Seneste nyt

ANNONCE