Aftensmad

Pasta al Forno: Italiensk bagt pasta

Italiensk comfortfood på pasta-fronten!

Pasta al Forno: Italiensk bagt pasta
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 13. september 2021

Italienerne er ikke bleg for at lave comfort food, og en rigtig hyggeklassiker fra det italienske køkken er pasta al forno.

Det betyder i bund og grund 'pasta i ovn', og refererer til, at man lige bager pasta i et fad med fyld i ovnen, inden den serveres.

Man koger pastaen, indtil den er få minutter fra at være perfekt – så røres den sammen med tomatsauce, ost og lækkerier.

Selvfølgelig toppet af endnu mere ost.

Ovnbagt pasta, pasta al forno eller bagt ziti – kært barn har mange navne!

Det er lidt en slags italiensk mac-n-cheese, bare med lidt mere smæk på smagen. 

Den er naturligvis blevet 'adopteret' af amerikanerne, og går tit under navnet 'bagt ziti', som refererer til, at man kan bruge ziti-pasta til at lave retten.

Det er også en ret, hvor du kan vække kold pasta til live igen i en ny og lækker opskrift, som vækker minder til lasagne og pasta med tomatsauce.

Det er egentlig op til dig, hvilken slags pasta du vil bruge til opskriften – dog er spaghetti ikke så velegnet, da man laver et fad, hvor man 'skovler' maden op.

Her er det bedre med eksempelvis skruer, penne eller eksempelvis rigatoni. 

Denne opskrift på pasta al forno er meget klassisk og simpel – og herfra kan du varierer den i det uendelige.

Du kan tilføje italiensk pølse, hakket oksekød, grøntsager, flere krydderurter og selvfølgelig mange flere forskellige slags ost.

Men denne opskrift er en nem og lækker klassiker, som tager ingen tid at lave.

Du kan lave tomatsaucen på forhånd eller lade den simre i 15-20 minutter, inden du bruger den til opskriften – fang min opskrift på tomatsauce her.

Hjemmelavet tomatsauce.

Pasta, tomatsauce og rigeligt med ost – what's not to like?

Fang opskriften på en nem pasta al forno herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Pasta 300 gram
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift) 1 stk
Ricotta el. mascarpone 150 gram
Parmesanost 50 gram
Frisk basilikum, kan undlades 1 håndfuld
Cherrytomater, kan undlades 1 håndfuld
Frisk mozzarella 100 gram

Fremgangsmåde