Peinirli er en lækker græsk opskrift på madbrød, som er formet som en oval pizza, hvor kanterne er bøjet indover.
Det minder lidt om en båd, så man kan passende kalde det den græske pizzabåd!
Det er lidt en afart eller variation af den tyrkiske pide, hvor man også folder pizzadejen på en måde, så den kan indeholde større mængder fyld.
Denne opskrift kombinerer en klassisk pizza biano a la kartoffelpizza med den græske pizzabund – som giver en cremet og lækker pizza, der lige toppes med lidt grøn pesto.
Det er altid en videnskab, om pesto skal lægges på inden eller efter bagning – lægger du på før, får du en anderledes mere 'bagt' smag og brunlig farve, mens du kan få den friske og lidt mere afkølede smag, hvis du putter det på efterfølgende.
Det er op til dig! Opskriften på hjemmelavet pesto finder du lige her – grøn pesto.
Fang opskriften på hjemmebagte peinirlis herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Vand
3 dl
Hvedemel
450 gram
Fint salt
1 tsk
Gær
20 gram
Bagekartoffel
2 stk
Mascarpone
2 dl
Muskatnød, revet
0.50 tsk
Rosmarin, tørret
1 tsk
Grøn pesto, se opskriften længere oppe i artiklen (kan undlades)
4 spsk.
Læs også: