Det lette

Pommes Paolo

Smørbagt kartoffel-tilbehør.

Pommes Paolo
Pommes Paolo
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 31. marts 2022

Efter endnu en tur i kartoffelaboratoriet faldt jeg over en opskrift, som går under navnet Pommes Paolo.

Oprindelsen er besværlig af spore, men opskriften i sig selv er en lækker lille afart af Pommes Anna. 

Her udstikker man cirkler af kartoffel, som man lægger ned i små forme, overøser med smør infuseret med krydderurter og bager dem i ovnen.

Det giver smørmøre, utroligt lækre og smagfulde kartofler, der er perfekte som tilbehør en god god bøf eller andet, der kræver en kraftig og smagfuld sauce.

Du kan både bruge smør og andefedt til formålet – men smør har man altid ved hånden, så det har jeg brugt i denne version.

Det eneste redskab det kræver til denne opskrift, er små enkelte forme eller en silikone-form med små forme i – jeg brugte en silikoneform med små cylinder-formede huller, som passede perfekt til udstikkeren. Men du kan også bruge stålforme, ramakin-skåle og meget andet. De behøver egentlig heller ikke at være cirkulære!

Fang teknikken herunder:

Eksempel på en form, hvori kartoffelskiverne er blevet bagt i smør.
Eksempel på en form, hvori kartoffelskiverne er blevet bagt i smør.

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Tilberedningstid 40 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Bagekartoffel 2 stk
Smør 80 gram
Krydderier til infusion (eksempelvis rosmarin, timian, salvie, hvidløg, chili, etc.) 1 håndfuld

Fremgangsmåde