Rødbede-falafler
Farverig og krydret twist!
Hvis du mangler et opskrift, som kan pifte de klassiske falafler op med både et herligt farvespil og lidt andre krydderier - så er rødbede-falafler perfekte til formålet.
Rødbeden giver lidt mere saftighed og dybde, og så passer kombinationen perfekt med et skud garam masala!
Tjek opskriften ud herunder:
Rødbede-falafel
Farverig og cremet.
12 portioner
30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ingredienser
- 120 gram kikærter, tørrede
- 1 fed hvidløg
- ½ stk løg
- 100 gram rødbeder
- 1 tsk salt
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. limesaft
- 1 spsk. hvedemel
- 500 ml fritureolie
Fremgangsmåde
- Hæld koldt vand over de tørrede kikærter og lad dem udbløde i 12-15 timer.
- Varm ovnen på 200 grader. Skræl rødbeden og skær den i små tern.
- Læg rødbedetern på en bageplade med bagepapir og hæld olivenolien over. Drys med halvdelen af saltet. Bag dem i den forvarmede ovn i 20 minutter. Lad dem herefter køle helt af.
- Skyl de udblødede kikærter og hæld dem på en foodprocessor eller blender.
- Bland de resterende ingredienser i (udover fritureolie, selvfølgelig!) og blend det til en ensformig masse.
- Varm olien op i en tykbundet gryde og form små kugler af dejen - steg dem gyldne og sprøde i ca. 1,5-2 minutter og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.