Mandekogebogen

Rødbede-falafler

Farverig og krydret twist!

Hvis du mangler et opskrift, som kan pifte de klassiske falafler op med både et herligt farvespil og lidt andre krydderier - så er rødbede-falafler perfekte til formålet.

Rødbeden giver lidt mere saftighed og dybde, og så passer kombinationen perfekt med et skud garam masala!

Tjek opskriften ud herunder:

ANNONCE

Rødbede-falafel

Farverig og cremet.

12 portioner 30 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 100 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 120 gram kikærter, tørrede
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk løg
  • 100 gram rødbeder
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. hvedemel
  • 500 ml fritureolie

Fremgangsmåde

  1. Hæld koldt vand over de tørrede kikærter og lad dem udbløde i 12-15 timer.
  2. Varm ovnen på 200 grader. Skræl rødbeden og skær den i små tern.
  3. Læg rødbedetern på en bageplade med bagepapir og hæld olivenolien over. Drys med halvdelen af saltet. Bag dem i den forvarmede ovn i 20 minutter. Lad dem herefter køle helt af.
  4. Skyl de udblødede kikærter og hæld dem på en foodprocessor eller blender.
  5. Bland de resterende ingredienser i (udover fritureolie, selvfølgelig!) og blend det til en ensformig masse.
  6. Varm olien op i en tykbundet gryde og form små kugler af dejen - steg dem gyldne og sprøde i ca. 1,5-2 minutter og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt