Mandekogebogen

Sådan laver du din egen sennep

Spicy sennep fra bunden!

Sennep er et gammelt krydderi, som blev brugt af grækerne helt tilbage til 300-tallet f.kr. og vi bruger det hyppigt i det danske køkken til gamle, klassiske retter - eller bare som et hurtigt tilbehør til en kedelig håndmad.

Herunder får du en klassisk opskrift på, hvordan du kan lave din helt egen fra bunden.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Sennep

Krydret tilbehør.

0 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl sennepskorn
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. fransk æblecidereddike
  • ½ spsk. sukker
  • 1½ tsk salt
  • 1½ spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Knus sennepskornene og tilsæt løbende vand til massen.
  2. I takt med at massen suger vandet, kan du begynde at tilsætte de resterende ingredienser - til sidst tilsættes olien for at jævne konsistensen ud til cremet.
  3. Hæld massen på skoldede glas og lad den stå i køleskabet i 2-3 dage for at trække smag, og så er den klar til servering.
Del

Seneste nyt

Annonce