Mandekogebogen

Sådan laver du din egen sennep

Spicy sennep fra bunden!

Sennep er et gammelt krydderi, som blev brugt af grækerne helt tilbage til 300-tallet f.kr. og vi bruger det hyppigt i det danske køkken til gamle, klassiske retter - eller bare som et hurtigt tilbehør til en kedelig håndmad.

Herunder får du en klassisk opskrift på, hvordan du kan lave din helt egen fra bunden.

ANNONCE

Sennep

Krydret tilbehør.

0 portioner 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion

Ingredienser

  • 3 dl sennepskorn
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. fransk æblecidereddike
  • ½ spsk. sukker
  • 1½ tsk salt
  • 1½ spsk. rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Knus sennepskornene og tilsæt løbende vand til massen.
  2. I takt med at massen suger vandet, kan du begynde at tilsætte de resterende ingredienser - til sidst tilsættes olien for at jævne konsistensen ud til cremet.
  3. Hæld massen på skoldede glas og lad den stå i køleskabet i 2-3 dage for at trække smag, og så er den klar til servering.
Del

Seneste nyt