Sådan laver du din egen sennep
Spicy sennep fra bunden!
Sennep er et gammelt krydderi, som blev brugt af grækerne helt tilbage til 300-tallet f.kr. og vi bruger det hyppigt i det danske køkken til gamle, klassiske retter - eller bare som et hurtigt tilbehør til en kedelig håndmad.
Herunder får du en klassisk opskrift på, hvordan du kan lave din helt egen fra bunden.
Sennep
Krydret tilbehør.
0 portioner
10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ingredienser
- 3 dl sennepskorn
- 1½ dl vand
- 1 spsk. fransk æblecidereddike
- ½ spsk. sukker
- 1½ tsk salt
- 1½ spsk. rapsolie
Fremgangsmåde
- Knus sennepskornene og tilsæt løbende vand til massen.
- I takt med at massen suger vandet, kan du begynde at tilsætte de resterende ingredienser - til sidst tilsættes olien for at jævne konsistensen ud til cremet.
- Hæld massen på skoldede glas og lad den stå i køleskabet i 2-3 dage for at trække smag, og så er den klar til servering.