Mandekogebogen

Sådan laver du havregrød

Simpel grundopskrift på havregrød!

Mangler du en simpel opskrift på havregrød?

Så finder du den lige her. Det er en simpel spise, men hvis man har styr på konsistensen og kogetiden, så kan man tilføje alle mulige slags smage, toppings og lignende.

Se den klassiske opskrift herunder:

Havregrød

Nem opskrift!

4 portioner 10 minutter
Forberedelse: 0 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2½ dl mælk
  • 1 knsp. salt

Fremgangsmåde

  1. Hæld havregryn og mælk sammen i en tykbundet gryde.
  2. Bring det hele op på kogepunktet. Så snart det begynder at boble, skruer du ned på middelvarme og sørger for at røre grundigt rundt.
  3. Det tager ca. 8-10 minutter at ramme den rette konsistens, hvortil du smager den til med lidt salt.
  4. Bliver den for tynd eller tyk, kan du løbende justere med væske og gryn.
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt