Mandekogebogen

Sådan laver du hybenrose-saft

Velsmagende, parfumeret saft - perfekt til drinks og varme sommerdage!

Sommervarmen er kommet for at blive og nu er hybenbuskene hoppet med på bølgen. De lyserøde blomster dukker op overalt, og foruden at pynte godt i landskabet, så er de fantastiske at lave saft på.

Den parfumerede, sarte smag egner sig især til drinks - eller bare som en iskold tørstslukker i sig selv! Saften kan også bruges på ismaskinen, så man får en lækker sommersnack.

Se opskriften herunder!

Opskrift 

(ca. 2 liter saft)

1 liter hybenroseblade (svarer ca. til en 1-liters kande uden at presse blomsterne sammen)

3 spsk. citronsyre

500 g rørsukker

2 økologiske citroner

1,5 liter vand

Fremgangsmåde:

Sukker og citronsyre opløses i vandet og bringes i kog. Når væsken har nået kogepunktet, hældes denne over rosenbladene og citronerne, som er blevet skåret i skiver. Lad væsken trække i en lukket beholder i køleskabet i ca. 4 dage. Filtrer derefter saften gennem en si og fordel på flasker.

Blandingsforholdene efterfølgende kan du eksperimentere med - men jeg anbefaler 1:4 for at få nok hybensmag pr. glas. 

I drinks?

1:1 hybenrosesaft til den valgte alkohol (gin, vodka, rom) og top herefter op med vand eller danskvand!

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad og mandemad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt