Sådan laver du hybenrose-saft
Velsmagende, parfumeret saft - perfekt til drinks og varme sommerdage!
Sommervarmen er kommet for at blive og nu er hybenbuskene hoppet med på bølgen. De lyserøde blomster dukker op overalt, og foruden at pynte godt i landskabet, så er de fantastiske at lave saft på.
Den parfumerede, sarte smag egner sig især til drinks - eller bare som en iskold tørstslukker i sig selv! Saften kan også bruges på ismaskinen, så man får en lækker sommersnack.
Se opskriften herunder!
Hybenrosesaft
Sådan laver du saft af hybenroserne!
1 portion
35 minutter
Forberedelse: 20 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 4600 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ingredienser
- 1 l hybenrose
- 3 spsk. citronsyre
- 500 gram rørsukker
- 2 stk citron, økologisk
- 1½ l vand
Fremgangsmåde
- Sukker og citronsyre opløses i vandet og bringes i kog. Når væsken har nået kogepunktet, hældes denne over rosenbladene og citronerne, som er blevet skåret i skiver.
- Lad væsken trække i en lukket beholder i køleskabet i ca. 4 dage.
- Filtrer derefter saften gennem en si og fordel på flasker.
- Blandingsforholdene efterfølgende kan du eksperimentere med - men jeg anbefaler 1:4 for at få nok hybensmag pr. glas. I drinks? 1:1 hybenrosesaft til den valgte alkohol (gin, vodka, rom) og top herefter op med vand eller danskvand!