Tips & tricks

Sådan tilbereder du nyretapper

Sådan tilbereder du udskæringen nyretapper.

Sådan tilbereder du nyretapper
Stegetid nyretapper
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 1. januar 2014

De seneste år han en ellers tidligere ret ukendt udskæring vundet indpas hos rigtig mange mennesker – nemlig oksekødsudskæringen nyretapper.

Nyretappe eller nyretapper kan godt klinge lidt underligt, hvor tankerne leder hen på kød eller kødudskæring, som er indmad.

Men nyretapper har intet at gøre med indmad eller lignende – men det har faktisk noget med nyrer at gøre på den måde, at nyretapper er to muskler, hvis funktion er at holde nyrerne på plads på koen. 

Et stykke oksekød som har utrolig stor smag og et snært at den dybde, man kan få ved netop at tilberede indmad – men det er et reelt stykke kød!

Win-win hvis du spørger mig!

Hvis det tilberedes rigtigt, er det utroligt mørt i konsistensen, så man virkelig får én på oplevelsen af konsistensen. 

Nyretapper går også under navnet onglet eller Hanger Steak.

Oprindeligt blev nyretapper faktisk betragtet netop som indmad på grund af smagen – og smagen bevares, hvis man giver høj varme i kort tid. 

Nyretapper er den slags udskæring, som absolut ikke egner sig til at blive gennemstegt.

Nyretapper passer perfekt til en sprød salat, som fyld i en burrito eller pita i skiver eller bare som en opgraderet bøfoplevelse sammen med et par rustikke fritter og en fuldfed bearnaise-sauce.

Se med herunder, hvor du tips og tricks, guide og opskrift til, hvordan du ordner nyretapper og steger den.

Hvor kan jeg købe nyretapper/onglet?

De fleste slagtere burde have kødet tilgængeligt, hvis du bestiller eller fortæller, at du ønsker udskæringen – og ellers kan du finde den på Rigtigmad.dk.

2127625 scaled

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Ventetid 30 min
Tilberedningstid 10 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Nyretapper/onglet 700 gram
Groft Salt 1 spsk.
Smør 50 gram
Timian, frisk 1 håndfuld
olivenolie, til stegning 2 spsk.

Fremgangsmåde

Tips & tricks

Se flere artikler