Pizza fås i utallige afskygninger – og selvom klassikerne, hvor håndværket spiller, ofte er de mest indbydende på smagsløgene, så er det altid sjovt at prøve nye græsmarker af.
Eksempelvis en Tiella, eller måske en Detroit-style pizza – eller denne nye pizza, som jeg netop er faldet over: en Sfincione.
Det er en siciliansk klassiker af en pizza, som i gamle dage ofte nydes omkring Nytår som en fejringspizza – den er utrolig simpel, men også utrolig lækker.
Det er i al sin enkelthed en pizzabund, som bages i en firkantet form – pizzabunden er noget tykkere, end man normalt forbinder med italiensk pizza.
Derudover er den helt vegetarisk – den har blot løg, tomatsauce, brødkrummer og ost på toppen.
Brødkrummerne holder på tomatsaucens saftighed, bliver lækker sprød og smager fantastisk, når det bliver afbagt med revet parmesan.
En Sfincione kan både bruges som hovedret, eller som lækkert tilbehør på brødfronten.
Fang min udgave af en siciliansk Sfincione herunder:
Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.
Opskrift
Ingredienser
Hvedemel
250 gram
Vand
150 ml
Gær
15 gram
Olivenolie
1 spsk.
Fint salt
0.50 tsk
Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift)
1.50 dl
Løg
2 stk
Parmesanost, revet
1 dl
Brødkrummer
2 dl
Læs også: