Mandekogebogen

Smoothie Bowl

Sund, varieret og farverig morgenmad!

En smoothie bowl er en populær morgenmad eller snack, som består af en blanding af blendede frugter, bær, grøntsager og flydende ingredienser, serveret i en skål og pyntet med forskellige toppings.

Det er en sund og næringsrig måde at starte dagen på, da den indeholder en bred vifte af vitaminer, mineraler og antioxidanter - og så er den utrolig let at lave og kan blive et farverigt og smagfuldt indspark i hverdagen.

 En smoothie bowl kan laves med forskellige ingredienser, afhængigt af din smag og præferencer.

Generelt består en smoothie bowl af en base af frosne eller friske frugter og bær, som kan inkludere banan, jordbær, blåbær, hindbær, mango, ananas, kiwi eller æbler. Disse ingredienser blendes sammen med en flydende ingrediens, såsom mælk, yoghurt, mandelmælk eller kokosmælk, indtil det er en glat og cremet konsistens.

Den kan både laves vegansk, laktosefri og meget andet - man kan egentlig skræddersy sin smoothiebowl lige som man ønsker den.

Når smoothien er blevet blendet, hældes den i en skål og pyntes med forskellige toppings.

Populære toppings inkluderer granola, hakket frugt, kokosflager, nødder, frø, honning eller ahornsirup. Smoothie bowls kan varieres i smag og ernæringsindhold afhængigt af ingredienserne, der anvendes.

De kan også tilpasses forskellige kostvaner, såsom veganer, vegetarisk eller glutenfri.

En smoothie bowl kan også tilpasses efter årstiden. Om sommeren kan man f.eks. bruge ingredienser såsom jordbær og hindbær, mens man om vinteren kan bruge frosne bær eller tilføje ingefær eller kanel for at give smagen en varm og krydret note.

Herunder får du en simpel opskrift på en base for en god Smoothie Bowl - samt et par tips til, hvordan du gør din Smoothie Bowl farverig:

ANNONCE
Sådan får du farver på din smoothie bowl

1) Brug forskellige farvede frugter og bær: Tilføj en række forskellige frugter og bær, der er naturligt farverige, såsom jordbær, blåbær, hindbær, mango, ananas og kiwi.

2) Tilføj grøntsager: Grøntsager som spinat, rødbeder og gulerødder kan tilføje en dyb grøn eller rød farve til din smoothie bowl.

3) Brug superfood-pulver: Superfood-pulver, såsom spirulina eller acai-pulver, kan tilføje en stærk blå eller lilla farve til din smoothie bowl.

4) Pynt med farverige toppings: Pynt din smoothie bowl med toppings, der er naturligt farverige, såsom hakket frugt, bær, kokosflager, frø og nødder.

5) Brug farvet kokosvand: Tilføj farvet kokosvand for at give din smoothie bowl en stærk farve, eller brug en blanding af kokosvand og frugtjuice.

6) Tilføj farvet proteinpulver: Brug farvet proteinpulver, såsom hindbær eller vanilje, for at give din smoothie bowl en farvet boost.

7) Brug farvet yoghurt: Brug farvet yoghurt, såsom jordbær- eller blåbæryoghurt, som en base til din smoothie bowl for at give den en farve og smag.

8) Tilføj frugt- eller grøntsagsjuice: Brug frugt- eller grøntsagsjuice i stedet for mælk eller vand for at give din smoothie bowl en farve og en ekstra smag.

9) Tilføj krydderier: Tilføj krydderier, såsom kanel eller gurkemeje, for at give din smoothie bowl en farve og en unik smag.

10) Lav en regnbuebowl: Brug en række forskellige farver og toppings for at lave en smuk regnbuebowl. Start med en base af en farve, og tilføj så toppings i forskellige farver for at skabe en regnbueeffekt.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Smoothie Bowl

sund og lækker morgenmad!

1 portion 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 0 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk banan i skiver, frossen
  • 2 dl frosne bær
  • 1 dl græsk yoghurt (græsk-inspireret og naturel kan også bruges)
  • 1 dl mælk (almindelig, havremælk etc.)
  • 1 håndfuld toppings (eksempelvis musli, granola, frisk frugt, nødder og bær)

Fremgangsmåde

  1. Blend banan, frosne bær, yoghurt og mælk i en blender, indtil det er glat og cremet.
  2. Tilsæt mere mælk, hvis konsistensen er for tyk. Hæld smoothien i en skål. Pynt med dine foretrukne toppings (f.eks. granola, kokosflager eller hakket frugt).
Del

Seneste nyt

Annonce