Mandekogebogen

Socca: Italiensk kikærte-fladbrød

Nem og lækker snack-fladbrød med kikærter!

Socca eller Farinata er en klassisk opskrift på italiensk fladbrød, der er lavet med kikærtemel.

En nem og hurtig snack, som passer perfekt som tilbehør til gryderetter, dips og andre snacks - den består af kun 4 ingredienser, men når man bruger kikærtemel, får man en lækker, nødet smag til brødet. 

Den er så nem at lave - den skal bare lige stå og sætte sig i 30 minutter, ellers er det vitterligt bare at røre ingredienserne sammen og smide dem i ovnen.

Der bliver hverken brugt gær eller surdej - det er et brød, som ikke skal hæve og i stedet være et sprødt element.

Kikærtemel kan findes ved de fleste specialforretninger - og en ekstra krølle ved Socca er, at den er vegansk og glutenfri.

Der er ingen rigtig mel i brødet og kan derfor bruges til folk med gluten-allergi. 

Dette er grundopskrift på Socca - du kan også vælge at tilføje lidt ekstra smag i form af krydderier eller krydderurter.

Det tilføjes blot i selve dejen, inden den stilles til hvil - så får du endnu mere spark på smagen.

Et brød, der egner sig godt som brød til alt fra indisk daal til en god gang italiensk Braciole.

Fang opskriften på et klassisk fladbrød med kikærter herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Socca: italienskk kikærte-fladbrød

Sprødt og nemt!

4 portioner 52 minutter
Forberedelse: 2 minutter
Ventetid: 30 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 300 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 150 gram kikærtemel
  • 250 ml vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk fint salt

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen til en ensformig masse - lad det stå i 30 minutter, så al væsken absorberes i kikærtemelet.
  2. Når der er 15 minutter tilbage af hviletiden, varmer du ovnen op til 230 grader. Smid en støbejernspande eller alm. pande, der kan tåle ovn, med i ovnen. Kort inden hviletiden er ovre, tager du panden ud af ovnen (husk handsker!) og smører den med et lag olivenolie. Hæld kikærtemassen på og stil panden tilbage i ovnen.
  3. Bag den i ca. 20-22 minutter, indtil den er sprød i kanterne og mørk i farven. Lad den køle lidt af og skær den så ud i små skiver og server til dip, snacks eller som tilbehør til gryderetter!
Del

Seneste nyt

Annonce