Mandekogebogen

Daal med raita

Krydret og cremet!

Når det kommer til krydrede retter, er Indiens daal eller dhal en af de helt klassiske - den er utrolig nem, utrolig velsmagende og så mætter den ret meget med få ingredienser.

Der hvor den skal have én over nakken som i så mange andre indiske opskrifter, er på krydderifronten - og herunder får du en klassisk hverdagsversion af daal, hvor den har tilpas styrke, velsmag og stadigvæk kan få børnene med om bord.

Du kan sløjfe chilien, hvis den skal være mere familievenlig.

Og så passer retten perfekt sammen med hjemmelavede naan-brød eller måske et par sprøde hjemmebagte papadums

ANNONCE

Indisk Dhal med raita

Cremet og spicy!

4 portioner 0 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 50 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk ingefær
  • 1 spsk. rød chili
  • 2 tsk gurkemeje, stødt
  • 1 tsk spidskommen, stødt
  • 1 tsk koriander, stødt
  • 2 stk hakkede tomater, dåse
  • ½ stk lime
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk kardemomme, stødt
  • ½ tsk kanel, stødt
  • 1 spsk. korianderstilke, kan undlades
  • 250 gram røde linser
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • ½ tsk garam masala

Fremgangsmåde

  1. Snit løg, 3 hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en tykbundet gryde i lidt olivenolie.
  2. Hæld alle krydderierne sammen i gryden (bortset fra garam masala) og svits det lidt af.
  3. Tilsæt hakkede tomater, bouillon og lidt hakkede korianderstilke. Tilsæt saften fra en halv lime.
  4. Bring det i kog, mens du skyller de røde linser i koldt vand i en si - når massen koger, skruer du ned i lav varme og hælder linserne i. Linserne suger smag og kraft fra blandingen og jævner retten.
  5. Lad det simre i 30 minutter, indtil linserne begynder at blive møre - smag til undervejs. Hvis massen bliver for 'tør' og linserne suger for meget væske, kan du spæde til med lidt bouillon. Retten er klar, når den er cremet og og linserne er møre.
  6. Lav i mellemtiden raitaen ved at rive agurken groft på et rivejern og hælde det i en si, som du placerer over en skål - her tilsætter du en halv teskefuld salt og trækker væsken ud.
  7. Bland garam masalaen i den græske yoghurt, riv det sidste hvidløg med i og tilsæt de drænede agurkestrimler. Serveres som en klat på toppen af daal-tallerkenen!
Del
Om forfatteren
Rasmus Krarup Jensen Rasmus Krarup Jensen

Følg på:
Instagram

"Mad handler om smag – ikke om mængden af kød på sin pizza, eller manglen af samme på en grøntsagsret. Det handler om smagsoplevelser, nydelsen af at være i det kreative køkken og ikke mindst muligheden for at udvide sin horisont af, hvad mad indebærer."

Kontakt: rkj@connery.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt