Nordindisk Mughlai Chicken
Krydret klassiker med nødder!
Det indiske køkken er kendt for utallige klassikere med eksempelvis Biryani, Aloo Gobi og Tikka Masala.
Hvis du vil prøve kræfter med det nord-indiske køkken, så går du aldrig galt i byen med en Mughlai Chicken.
Det er en lækker kylling tilberedt i en sauce lavet på karamelliserede løg og cashewnødder samt en masse krydderier.
Nemt, lækkert og klar på en time!
Se med herunder.
OBS: Har du ikke hele krydderier i huset, så kan du altid bruge stødte - bare smag til undervejs!
Mughlai chicken
Nordindisk genialitet!
4 portioner
40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 550 kcal pr. portion
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Ingredienser
- 600 gram kyllingebryst
- 3 stk løg
- 4 stk hvidløg
- 1 spsk. ingefær, revet
- 1 stk chili, rød eller grøn
- 2 stk laurbærblade
- ½ tsk nelliker, stødt
- 1 stk kanelstang
- 1 tsk gurkemeje, stødt
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 tsk garam masala
- 2 dl piskefløde/madlavningsfløde
- 1 dl cashewnødder
- ½ tsk kardemomme, stødt
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og læg på en tallerken i køleskabet, så det er klar til brug senere.
- Hæld kogende vand over cashewnødder og lad dem trække, indtil de skal bruges. Det gør, at de nemmere blender ud og cremer saucen mere ind.
- Pil de 3 løg og blend dem eller hak dem rigtig fint. Varm en pande op med smør/olie og svits løgene.
- Skru ned på middelvarme og rør i dem løbende, så de ikke brænder fast. Løgene skal karamelliseres og blive meget brune - det tager mellem 15-20 minutter.
- Når løgene er mørke i farven, hældes disse i en blender/foodprocessor sammen med hvidløg, ingefær, chili og de drænede cashewnødderne - tilsæt 1,5 deciliter vand og blend det til en pure.
- Varm en tykbundet gryde op med lidt olie og tilsæt laurbær, kanelstang, kardemomme, koriander, garam masala og nellike. Lad det svitse i 1-2 minutter og tilsæt herefter løgblandingen.
- Nu lægger du kyllingen ned i gryden og vender det rundt i massen.
- Hæld 2 deciliter fløde ved blandingen sammen med 1 tsk. salt, rør rundt og læg låg på - tilbered kyllingen i ca. 25-30 minutter, hvor du rører rundt af og til ved mellemvarme - blot så det simrer.
- Server med hvide ris og eventuelt naanbrød!