Mandekogebogen

Chicken Tikka Masala

Indisk klassiker med spark på krydderierne!

Chicken Tikka Masala er en indisk hverdagsklassiker, som virkelig kan banke noget krydderi og velsmag ind i køkkenet. Den er utrolig nem at kreere og kan både laves på et par timer såvel som trække natten over for at få endnu mere dybde og velsmag i marinaden.

Den består af et par processer med marinering, bagning og stegning - og i sidste ende får man en cremet og lækker gryderet, som passer perfekt til et par hjemmebagte naanbrød

Nap opskriften herunder:

ANNONCE

Chicken Tikka Masala

Indisk klassiker!

4 portioner 2 timer, 40 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 2 timer
Tilberedning: 30 minutter
Ca. 850 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk løg, finthakket
  • 6 fed hvidløg
  • 3 tsk gurkemeje, stødt
  • 3 spsk. ingefær, revet
  • 70 gram koncentreret tomat
  • 1 dl piskefløde
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 stk kyllingebryst
  • 2 stk lime, økologisk
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • 4 tsk garam masala
  • 2 tsk rød chili
  • 3 tsk salt + peber
  • 4 dl ris
  • 40 gram mandler

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen ud i mundrette stykker. Bland herefter yoghurt, limesaft, garam masala, rød chili, 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. salt, friskkværnet peber og 2 spsk. friskrevet ingefær sammen i en skål. Vend det hele godt sammen og læg kyllingen i marinaden. Træk i 1-2 timer - eller natten over, hvis du er i god tid.
  2. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft og læg kyllingestykkerne og marinaden i et ovnfast fad. Bag dem i 12-15 minutter, eller indtil marinaden begynder at tykne og skifte en smule kulør.
  3. Tilbered herefter masala-saucen ved at varme en høj pande op med lidt olivenolie. Svits løg og hvidløg klare og tilsæt 2 tsk. gurkemeje, 1 spsk. revet ingefær og koncentreret tomat. Hak mandlerne groft og tilsæt til panden. Lad det hele svitse i nogle minutter og tilsæt herefter bouillon og fløde.
  4. Lad det simre i nogle minutter og tag derefter kyllingen ud af ovnen og læg det oveni panden med sauce. Varm det hele godt i gennem og justér eventuelt konsistensen med mere vand eller bouillon, hvis blandingen er for fast. Servér med hvide ris.
Del

Seneste nyt