Mandekogebogen

Italiensk Braciola/Braciole

Lækker, autentisk italiensk aftensmad.

Det italienske køkken har et utal af klassikere til aftensmad, og denne opskrift på en god omgang Braciola er et sikkert hit.

Grunden til, at jeg både kalder det Braciola og Braciole, er egentlig blot, at Braciole er flertal af Braciola, og der er flere, som genkender retten under forskellige navne.

Den går også under navnet 'Involtini' af og til, da denne ret og opskrift er lidt en sammensmedning og kombination af italiensk og amerikansk madlavning. 

På trods af navneforvirringen er det en utrolig nem og lækker opskrift, som byder på smørmørt kød og en lækker, tung tomatsauce.

Selve grundidéen bag en Braciola er tyndskåret kød stegt i lidt olivenolie og sine egne safter - men denne opskrift er dedikeret til den mere moderne udgave, hvor italiensk-amerikansk mødes i en syndig mundfuld.

Det går ud på, at man bruger tynde skiver kød - du kan faktisk bruge både kylling, gris, okse, lam og lignende - men oksekød er den mest klassiske. 

Disse tynde skiver fyldes med skinke, ost, persille og brødkrummer - så det er faktisk lidt a la en italiensk udgave af benløse fugle!

Disse ruller bliver brunet og efterfølgende simret i en omgang tomater, rødvin og bouillon.

Du kan bruge forskellige udskæringer af oksekød til opskriften, så længe det er skåret tyndt ud - det bedste er okseinderlår, men du kan også skære tynde skiver culotte, cuvette, tykstegsbøf og lignende. 

Herfra er der fri leg i forhold til, hvad du vil servere retten til - den kan stå alene, spises med brød eller bruges sammen med en god omgang pasta eller spaghetti.

Fang opskriften herunder: 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Italiensk Braciola/Braciole

Nem simremad!

4 portioner 1 time, 10 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 1 time
Ca. 150 kcal pr. portion

Ingredienser

Kødruller
  • 600 gram okseinderlår, tyndtskåret
  • 150 gram lufttørret skinke (parma, serrano, etc.)
  • 4 fed hvidløg
  • 70 gram parmesanost el. vesterhavsost, revet
  • 1 dl hakket persille
  • 10 gram rasp (almindelig el. panko)
  • ½ tsk salt + peber

  • 2 spsk. olivenolie
Tomatsauce
  • 1 stk hakkede tomater, dåse
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl oksebouillon
  • 1 tsk rosmarin (frisk eller tørret)
  • 1 tsk timian (tørret eller frisk)
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt + peber
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Lav fyldet til kødrullerne ved at blande revet hvidløg sammen med revet ost, hakket persille, rasp og lidt salt og peber. Hæld olivenolie over og bland det sammen til en sammenhængende masse.
  2. Læg dine skiver af okseinderlår på skærebræt - alt efter hvor mange skiver du har fået, skal det passe med 1 skive skinke pr. stykke inderlår. Så mængden af skinke, der er brug for, kan variere.
  3. Bank dem let med en kødhammer, så det flader mere ud - læg et stykke skinke på hvert stykke. Læg ca. 1 spiseskefuld fyld på hvert stykke skinke. Rul kødet rundt om skinke og fyld, så du får nogle små, aflange ruller. Sørg for, at den holder sammen på formen med træspyd eller tandstikker.
  4. Smelt lidt smør på en pande og lad det bruse op - brun nu de samlede ruller på panden, så de får en fin skorpe på siderne. Læg dem til side.
  5. Afkog panden ved at hælde rødvin på - stil panden til side og læg en gryde på blusset. Tilsæt lidt olivenolie og svits 2 fed hvidløg skåret i skiver. Tilsæt pandeafkogningen sammen med hakkede tomater, bouillon og krydderurterne. Lad det simre i 5-10 minutter og smag det til med salt peber og eventuelt sukker.
  6. Når saucen smager godt (den kommer til at smage endnu bedre, når kødet er med!), så lægger du kødrullerne ned i gryden og lægger låg på. Lad det simre i ca. 1 times tid, så kødet er helt mørt. De sidste 20 minutter kan du fjerne låget og skrue lidt op, så saucen koger lidt ind.
  7. Serveres med brød eller pasta - og selvfølgelig et godt riv ost på toppen!
Del

Seneste nyt