Mandekogebogen

Sommerdrink: Smoky Limonade

Sommercocktails i samarbejde med Verano Gin.

Sommeren er lige på trapperne, og hvis det danske sommervejr arter sig, så er tiden endelig kommet til grillaftener, terrassehygge og kolde drinks i haven.

Vi har i samarbejde med Verano Gin eksperimenteret med deres nyeste kollektion af sommervenlige, lækre gin-varianter - Spanish Lemons og Spanish Watermelon.

Og hvis der er noget, der skriger sommer og sol, så er det en håndfuld spanske, solmodne citroner - og i deres nye Spanish Lemons-gin har de piftet en klassisk, velkrydret gin op med aromaerne og nuancerne af saftige citroner.

Eksperimenterne resulterede i en nem og sommervenlig cocktail, som både kan laves i cocktailglas eller i en stor bowle eller kande til sommerfesten.

Til at få denne citrus-gin til at træde bedst mulig i karakter til en sommercocktail, har vi valgt at køre det simpelt med en klassisk lemonade med et twist.

Der er ikke noget, der slukker tørsten som et glas citron-lemonade med isterninger - den er frisk, syrlig og nem at lave.

Men i år må det godt blive lidt vildere - så citronerne skal en tur på grillen!

Ligesom når man får grillet fisk og skaldyr, hvor en grillet citron passer perfekt til - har vi valgt at grille citronerne, inden de presses og røres sammen til en lemonade.

Ved at grille citronerne på skæresiden, karamelliserer man overfladen, tilbereder på saften, koncentrerer smagen og giver den en sødlig, røget nuance, som passer perfekt til en lidt anderledes og kraftig cocktail.

Grillningen gør desuden, at citronernes saft får et røget, mørkt skær, som gør, at navnet er passende til sommerdrinken - Smokey Limonade.

Limonade-basen skal så blot blandes med enten vand eller danskvand i et blandingsforhold i 1:2 for mest mulig smæk på smagen. Følg opskriften i bunden af artiklen.

ANNONCE
Verano anbefaler:

Hvis du ikke lige orker at grille dine citroner og istedet vil køre med en simpel, klassisk opskrift på en sommerbowle, så har de gode folk hos Verano anbefalet den følgende opskrift til en stensikker sommervenlig cocktail:

Lemon & Tonic/Verano Lemon

- delecocktail i form af en frisk og boblende drink, som sætter festen i gang!

Fremgangsmåde:

- Fyld glas eller kande med isterninger

- Tilsæt 1 del Verano Lemon og 4 dele tonicvand

- Garnér med citronskiver og frisk mynte

ANNONCE
Sommerdrink: Smoky Limonade
Sommerdrink: Smoky Limonade
Sommerdrink: Smoky Limonade
Udskriv opskriften

Smoky Limonade

Sommerfrisk cocktail!

1 portion 20 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 15 minutter
Ca. 1150 kcal pr. portion

Ingredienser

Limonade-basen
  • 3 stk citron, økologisk
  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl vand

Drinken
  • 10 cl limonade-base
  • 4 cl verano spanish lemons gin
  • 200 ml danskvand/vand

Fremgangsmåde

  1. Skær dine citroner over på midten. Varm en grill eller en grillpande op til høj varme og læg dem med skæresiden nedad - lad dem grille i 10-15 minutter, indtil de har kulsorte striber på skæresiden.
  2. Pres derefter saften gennem en si i en lille gryde og tilsæt sukker og vand. Giv det et hurtigt opkog, så sukkeret opløses og køl det herefter helt ned.
  3. Når limonade er afkølet, hældes der isterninger i et højt glas - tilsæt gin og lemonade og top af med vand eller danskvand.
Del

Seneste nyt