Aftensmad

Stromboli

En nem pizza-klassiker fra Italien!

Stromboli
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 19. august 2020

Stromboli er en sjov, lille afart af den ædle pizzakunst fra Italien – der findes klassisk pizza, så findes der indbagt pizza a la Calzone og så findes der Stromboli.

På en eller anden måde minder de meget om hinanden, men er alligevel meget forskellige.

Stromboli er nem og hverdagsvenlig ret, som også kaldes 'rullepizza'.

I al sin enkelthed er det en pizza, som er blevet rullet sammen på samme måde som til kanelsnegle – hvor man så bare bager det hele på én gang!

Det er en hurtig, lækker og alsidig ret, hvor du kan fylde dit favoritfyld i og eksperimentere lidt med smagene.

Man får en sprød skorpe og et blødt og svampet indre!

Opskriften på tomatsauce finder du lige her – nem, hjemmelavet tomatsauce.

Herunder får du min grundopskrift på en Stromboli:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 10 min
Ventetid 60 min
Tilberedningstid 30 min
Antal 4 pers.

Ingredienser

Tomatsauce (se længere oppe i artiklen for opskrift) 2 dl
Mozzarella 100 gram
God pepperoni, lufttørret skinke etc. 100 gram
Hvedemel 250 gram
Fuldkornshvedemel (groft rugmel, fuldkornshvedemel, grahamsmel, etc.) 50 gram
Vand 2 dl
Gær 20 gram
Salt 0.50 tsk
Peberfrugt 1 stk
Oliven, kan undlades 1 dl
Frisk basilikum eller forårsløg, kan undlades 1 håndfuld

Fremgangsmåde