Mandekogebogen

Syltede rødløg

Nem tilbehør og topping til mange ting.

Syltede rødløg er en lækker og alsidig tilføjelse til enhver ret. De er søde, syrlige og lidt skarpe på samme tid og kan bruges til at tilføje smag og farve til alt fra salater og sandwiches til tacos og burger.

Syltede rødløg kan opbevares i køleskabet i op til 2 uger, så du kan lave en større portion og bruge dem i forskellige retter i løbet af ugen. Syltede rødløg er ikke kun velsmagende, men de er også sundere end rå løg.

Ved at sylte løgene mindsker man deres skarphed og gør dem lettere fordøjelige. De er også rige på antioxidanter og andre næringsstoffer, som kan hjælpe med at beskytte mod sygdomme.

Der er mange måder at bruge syltede rødløg på. De kan bruges som topping til en række forskellige retter, såsom burger, tacos, hotdogs, sandwich, og pizza.

De kan også bruges i salater eller som en side til en hovedret. For at give din syltede rødløg en ekstra smag kan du tilsætte forskellige krydderier og urter, såsom timian, rosmarin eller chili.

Du kan også eksperimentere med forskellige typer af eddike, såsom balsamico eller riseddike, for at ændre smagen og tilpasse dem til den ret, du serverer.

Syltede rødløg er en alsidig og nem måde at tilføje smag og farve til dine yndlingsretter.

De kan laves på forhånd og opbevares i køleskabet, hvilket gør dem til en praktisk ingrediens at have ved hånden, når du skal lave hotdogs eller lignende. 

Hvad kan man bruge syltede rødløg til?

1) Topping på burger eller hotdog: Syltede rødløg giver en sød og syrlig smag, der passer perfekt til en saftig burger eller hotdog.

2) I sandwich: Syltede rødløg kan også bruges som topping i en sandwich eller wrap.

3) I salater: Tilføj syltede rødløg til dine salater for at give dem ekstra smag og farve.

4) På pizza: Brug syltede rødløg som topping på din pizza i stedet for almindelige rødløg for at få en mere kompleks og spændende smag.

5) Til tacos: Syltede rødløg giver en frisk og syrlig smag til dine tacos.

6) Som topping på avocado toast: Syltede rødløg kan bruges til at pifte en simpel avocado toast op.

7) Som side til en hovedret: Syltede rødløg kan serveres som en side til en hovedret for at give lidt ekstra smag og farve til måltidet.

8) I dip: Tilføj syltede rødløg til en dip for at give den en ekstra dimension af smag.

9) Til smørrebrød: Brug syltede rødløg som en del af dit smørrebrød for at give det ekstra smag og farve.

10) Til BBQ: Syltede rødløg er også en lækker tilføjelse til enhver grillfest og kan bruges som topping på alt fra pølser og kylling til oksekød og grøntsager.

ANNONCE
Udskriv opskriften

Syltede rødløg

Nemt tilbehør!

2 portioner 20 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 10 minutter
Ca. 600 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk rødløg
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 1 spsk. sennepskorn
  • 1½ tsk sorte peberkorn

Fremgangsmåde

  1. Skær rødløgene i tynde skiver og læg dem i en skål.
  2. I en gryde skal du kombinere eddike, sukker, vand, salt, sort peber og sennepsfrø. Rør ingredienserne sammen og varm op over medium varme, indtil sukkeret er opløst.
  3. Hæld væsken over rødløgene i glasset, og sørg for, at de er helt dækket. Lad rødløgene køle af ved stuetemperatur og sæt derefter glasset i køleskabet.
  4. Lad rødløgene sylte i mindst en time, men de bliver bedst, hvis de får lov til at sidde i køleskabet i mindst 24 timer, så smagene kan udvikle sig.
Del

Seneste nyt

Annonce