Mandekogebogen

Taco krydderi

Taco-krydderimix til hjemmelavet TexMex!

Vi husker nok allesammen bølgen af TexMex-retter, opskrifter og færdigretter, der dukkede i løbet af 00’erne.

Det gik fuldstændig amok med sprøde tacoskaller, guacamole på glas og taco-mix til at røre op med kødet. Og selvom der er flere, der har vendt ryggen til det koncept igen - så var der altså en ret så lækker smag omkring det famøse tacomix.

Og tit er smagen, man husker fra sin barndom akkompagneret af usansynligt mange smagsboostere, E-numre og tilsætningstoffer - men hjemmelavet? Now we're talking!

Heldigvis kan du nemt og uden problemer lave dit helt eget hjemmelavet Taco Mix - et Taco krydderimix med de helt rigtige krydderier uden hverken tilsætningsstoffer eller lignende.

Taco krydderi som hjemmelavet kan bruges til mange forskellige ting - du kan eksempelvis røre det i din fars før, under eller efter stegningen for at få den rigtige TexMex-smag.

Det er også en krydderiblanding, der kan bruges til dip, dressinger og lignende - du kan eksempelvis røre den op med cremefraiche eller mayonnaise og bruge det som dip eller dressing til sandwich, pitabrød, burrito og lignende.

Tricket er egentlig bare at kombinere nogle velkendte krydderier såsom paprika, spidskommen og oregano og så ‘binde’ det hele sammen med hvidløgspulver - det er lige den sidste spiller til at få krydderiblandingen til at hænge sammen og vække de nostalgiske tanker til dengang man til både børnefødselsdage, skoleudflugter og ‘eksotiske’ fredagsmiddage skulle en tur i det ‘mexicanske’ køkken.

Denne opskrift giver dig grundopskrift på hjemmelavet taco krydderi mix, som kan bruges til flere retter - så kan du have det stående i et glas med en label ‘hjemmelavet taco-mix’.

Mængden passer ca. til en 4-5 retter, og kan bruges til eksempelvis kødfars til taco, burrito eller fajitas. 

Fang opskriften herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Taco krydderi

Tex Mex-style!

1 portion 5 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 0 minutter
Ca. 250 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. paprika
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk fint salt + peber
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk chiliflager, røde

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienserne sammen og hæld det i en beholder - så kan du bruge det løbende som Taco Mix. Ca. 1-2 tsk. pr. ret.
Del

Seneste nyt

Annonce