Mandekogebogen

Tarte tatin med karamelliseret banan

Cremet, sprødt og lækkert!

Tarte tatin fås i alle afskygninger og forskellige opskrifter, hvor den klassiske opskrift selvfølgelig er med æbler og karamel.

Men hvis man nu lige er udenfor den danske æblesæson, så kan man eksperimentere med andre ting. 

Eksempelvis en løg-tarte tartin?

Denne gang har jeg lavet en sommerdessert, som minder lidt om smagen, man får, når man griller en banan i skrællen.

Herunder får du en nem og lækker opskrift på tarte tatin med appelsin-karamelliserede bananer!

ANNONCE

Tarte tatin med banan

Sprødt og sødt!

4 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 500 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 2 stk banan
  • ½ stk appelsin, økologisk
  • 80 gram sukker
  • 1 spsk. smør
  • 150 gram butterdej

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Pres saften fra appelsinen og hæld den i en pande med sukkeret.
  3. Varm det op på middelvarme, så sukkeret smelter og hele massen begynder at boble, koge ind og karamellisere. Rør ofte i det, så det ikke pludselig brænder på.
  4. Når væsken er ved at være fordampet og massen er boblende, så smider du smør på panden.
  5. Rør hele tiden og lad det simre, indtil massen tykner og bliver mørk i farven. Tag den herefter af varmen og lad den køle lidt af (rør dog stadig i den et stykke efter, da pandens varme kan fortsætte med at tilberede).
  6. Skær bananerne i tykke skiver og placér dem med skæresiden ned i den varme karamel - læg en cirkel af butterdej på toppen og sæt hele panden i ovnen.
  7. Bag den i 20 minutter, indtil overfladen er gylden og sprød. Når den er taget ud af ovnen, skal den vendes over på en tallerken, så den kan opsamle alt den lækre karamel til bananerne!
Del

Seneste nyt