Tips & tricks

Vinderne fundet til Årets Vildret 2018

Produktprisen og årets ret fandt sin vej til vinderen!

Vinderne fundet til Årets Vildret 2018
Søren Gammelmark
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 5. november 2018

I går havde jeg æren af at kåre Produktprisen til Årets Vildtret 2018 sammen med en håndfulde dygtige dommere. Ud af 53 forskellige produkter indsendt til pre-judging skar vi dem ned til 15 finalister, som kom til Mommark med deres produkter – på nær én, som ikke stemplede ind på dagen.

De nu 14 finalister blev prøvesmagt igen – denne gang fint anrettet, med kommentator og publikum. En spændende oplevelse, hvor vurderingen blev en hård nyser i sidste ende.

Alle produkter evnede at leve op til ønsket om at lave et vildtprodukt, som egnede sig til hverdagsmåltidet – produkter, som hev den nærmest 'mytiske' råvare ned på gadeniveau, så alle kan være med.

Stor velsmag, originalitet og masser af spændende ingredienser – alt fra krondyr til vildsvin!

Vi valgte, at der skulle være 3 vindere, og en særpris. 

Vinder i kategori "Måltidspølse": 

Jægerens skræk: Vildtgrillpølse med ramsløg, Slagteren i Højslev.

Overordnet vinder, "Produktprisen":

Tørret gåsebryst, Gonzarlez Feilberg, Nakskov. 

Vinder i kategori "Tørret pølse":

Vildsvinesnack med hvidløg, Slagter Jacob i Kalundborg

Særprisen:

Vildtmedister, Byens Køkken i Odense.

 

 

Søren Gammelmark
Søren Gammelmark

I Årets Vildret løb Restaurant Musikkens Hus i Aalborg med 1. pladsen.

Det spændende ved konkurrencen var, at kokkene på forhånd ikke vidste, hvilket slags dyr, de skulle arbejde med på dagen.

Musikkens Hus vandt med retten: kronkalv, spareribs glaseret med Gråstenæble-juice, fladbrød med sort byg fra Skærtoft Mølle.

En spændende dag på Als med vildt-streetfood, sønderjysk kagebord, kokke i deres es og rigeligt med lækre vildtprodukter. 1500 gæster mødte op over lørdag og søndag for at nyde godt af naturens råvarer!

Ses vi til næste år?

Søren Gammelmark
Søren Gammelmark

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Tips & tricks

Se flere artikler