Mandekogebogen

Yoghurtboller

Svampede og bløde!

En god omgang nybagte boller er en gudespise, når de kommer direkte fra ovnen - og især hvis man laver lækre, bløde boller, som gør sig godt til tandsmør!

Jeg har tidligere lavet alt fra bamseboller til hjemmebagte hveder - og nu er tiden kommet til at lave de klassiske yoghurtboller. 

En multifunktionel bolle, der kan bruges både i det salte og søde køkken - men egner sig allerbedst til eftermiddagskaffe, den lille sult og rigeligt med tandsmør.

Bollen bliver utrolig luftig, spændstig og saftig, når man bruger yoghurt - og disse boller er af den kaliber, hvor man lige kan trykke hårdt på dem, så hopper de op igen!

Fang opskriften på de lækreste yoghurtboller herunder:

ANNONCE
Udskriv opskriften

Yoghurtboller

Bløde og lækre!

8 portioner 1 time, 43 minutter
Forberedelse: 10 minutter
Ventetid: 1 time, 15 minutter
Tilberedning: 18 minutter
Ca. 400 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1½ dl sødmælk
  • 2 dl yoghurt
  • 20 gram gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 400 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i mælken og rør efterfølgende yoghurten i. Tilføj sukker, mel og salt og rør det på røremaskine i ca. 6-8 minutter, indtil det begynder at slippe kanterne.
  2. Skrab det ud på et meldrysset bord, form det til en spændt bold og lad den hæve under et viskestykke i 45 minutter.
  3. Skær herefter dejen ud i otte lige store portioner - form dem til små, spændte bolde ved at skubbe dejen indunder sig selv, så du får en spændt overflade på bollerne. Lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 190 grader varmluft - pensl eventuelt bollerne med sammenpisket æg (ikke en nødvendighed) og afbag dem i ca. 16-18 minutter, indtil de er gyldne. Lad dem køle lidt af inden servering.
Del

Seneste nyt

Annonce