Aftensmad

Aloo Muttar

Nem og hurtig hverdagsindisk!

Aloo Muttar
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 26. august 2021

Hvis du leder efter en nem og hurtig indisk aftensmad på 30 minutter? Så skal du prøve Aloo Muttar.

I al sin enkelthed er den en slags indisk curry med ærter og kartofler.

Den tager ingen tid at lave og smager helt fantastisk.

Mange indiske opskrifter kan tit kræve mange krydderier, men denne hverdagsopskrift er perfekt til en hurtig omgang indisk mad med få ingredienser.

Du kan både bruge friske ærter i sæson og frosne ærter om vinteren. 

Opskriften har en god bund af tomatsauce med krydderier, løg, hvidløg og ingefær – og så toppes det hele af med en solid omgang Garam Masala.

Garam Masala er et blandingskrydderi, som tit kan være den gyldne mellemvej til de mange krydderier. Og så fås den efterhånden i de fleste supermarkeder.

Fang opskriften på en nem omgang Aloo Muttar herunder:

Vores team kan have anvendt AI til at assistere i skabelsen af dette indhold, som er gennemgået af redaktørerne.

Opskrift

Arbejdstid 5 min
Tilberedningstid 20 min
Antal 2 pers.

Ingredienser

Kartofler 300 gram
Ærter (friske eller frosne) 1.50 dl
Løg 1 stk
Hvidløg 3 fed
Ingefær, revet 1 tsk
Grøn chili (kan undlades) 0.50 stk
Hakkede tomater, dåse 1 stk
Garam Masala 1 spsk.
Salt + peber 1 tsk
Bouillon eller vand 100 ml

Fremgangsmåde