Mandekogebogen

Aubergine pommes frites

Pomfritter af aubergine!

Aubergine forvandlet til aubergine-fritter som en vegetarisk, lækker forret eller snack!

Aubergine er en grøntsag, som ved første øjekast kan være lidt svær at lave mad med.

Den smager af absolut ingenting, hvis man spiser den rå - men åbner op for en dejlig, røget sødme, når den bliver stegt eller grillet. 

Jeg bruger den som base til en baba ganoush, som er en velsmagende israelsk dip, eller også bruger jeg den til den israelske pita, Sabich.

Og egentlig smager aubergine også bare fantastisk, hvis man steger eller griller skiver eller tern af den.

Men hvis du vil prøve lidt ekstra luksus, så skal du prøve fritter af aubergine.

Den får sprødheden uden på samtidig med, at den tilberedte smag af aubergine kommer frem i den cremede midte.

Det er utroligt nemt at lave og er en sund og vegeratisk ret, der egner sig godt som appetizer, snack, forret eller som supplement til en god bøf.

Fang opskriften på aubergine pommes frites herunder. 

Og så passer de perfekt sammen med en hjemmelavet tzatziki - som blot er 1 agurk revet og drænet, 1,5 dl græsk yoghurt, 1 revet fed hvidløg og lidt salt og peber. 

ANNONCE
Udskriv opskriften

Aubergine-fritter

Aubergine Pommes frites!

2 portioner 25 minutter
Forberedelse: 5 minutter
Ventetid: 0 minutter
Tilberedning: 20 minutter
Ca. 450 kcal pr. portion

Ingredienser

  • 1 stk aubergine
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 stk æg

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 210 grader almindelig ovn. Vask din aubergine og skær toppen af - skær den ud i skiver på langs og skær herefter lange, tynde fritter eller små, tykke fritter - det er op til dig. Skrællen kan fint spises.
  2. Sammenpisk et æg i en dyb tallerken og hæld raspen sammen med salt og peber i en anden dyb tallerken - dyp hver enkelt stav af aubergine i æg efterfulgt af rasp.
  3. Læg dem med lidt afstand på en bagerist med bagepapir. Bag dem først i ovnen i 10 minutter - vend dem allesammen, og bag dem færdige i 10 minutter.
  4. Spis dem med det samme - de holder sig ikke sprøde særlig længe, maks. 30 minutter. Perfekte til dip!
Del

Seneste nyt

Annonce